«Νεράιδα του χιονιού» την αποκαλούν οι φίλοι της και όχι άδικα! Το όμορφο πρόσωπο της Παναγιώτας Τσακίρη έκανε το γύρο του κόσμου όταν η 24χρονη πρωταθλήτρια του σκι αντοχής κράτησε τη σημαία, ως σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης των 22ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων τον περασμένο Φεβρουάριο στο Σότσι της Ρωσίας.

Αυτή ήταν η 3η συμμετοχή της 24χρονης πρωταθλήτριας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η γοητευτική χιονοδρόμος κατάγεται από την Δράμα κα είναι κόρη του Έλληνα πρωταθλητή, Θανάση Τσακίρη.

Η μητέρα της την έφερε στον κόσμο όταν ήταν 21 ετών και σπούδαζε στη Γυμναστική Ακαδημία και μέχρι να τελειώσει τις σπουδές της, την μικρή Παναγιώτα την πρόσεχε η γιαγιά της.

Οι εικόνες των παιδικών της χρόνων είναι μαγευτικές, αφού για πολύ καιρό ζούσε με τους γονείς της στο χιονισμένο βουνό, το Φαλακρό Δράμας, όπου ο πατέρας της διατηρούσε ένα κατάστημα με ενοικιαζόμενα είδη σκι.

Αν κα το όνειρό της ήταν να ακολουθήσει την οδοντιατρική, εκείνη σε ηλικία 14 ετών αποφάσισε να ακολουθήσει τα χνάρια των γονιών της και να ασχοληθεί με το σκι.

Μάλιστα, σε ηλικία 14 ετών συμμετείχε με τον πατέρα της στην Ολυμπιάδα του Τορίνο. Αυτή η εμπειρία είναι από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής της.

Η όμορφη Παναγιώτα ασχολείται με το δίαθλο, το οποίο περιλαμβάνει σκι, δρόμο αντοχής και σκοποβολή.

Αρκετές φορές σκέφτηκε να τα παρατήσει, αφού ο πρωταθλητισμός απαιτεί πειθαρχία, θυσίες σε προσωπικό επίπεδο, στερήσεις μιας και τα αποτελέσματα δεν έρχονται ποτέ εύκολα.

Ωστόσο, μεγάλη ανταμοιβή για τον κόπο της ήταν η χαρά που γεύτηκε από κορυφαίες στιγμές που έζησε όταν η αξία της αναγνωρίστηκε σε διεθνές επίπεδο.

Η αθλήτρια έχει περάσει στην Γυμναστική Ακαδημία και αυτή την περίοδο βρίσκεται στο δρόμο για το πτυχίο.

Δείτε το βίντεο…