​«Θέλω να μείνω, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από εμένα...», δήλωσε ο Μίτσελ για την παραμονή του, λίγο πριν την φιέστα του Ολυμπιακού.

Επισημαίνοντας πως η νέα χρονιά θα είναι δύσκολη για την ομάδα, ο «ερυθρόλευκος» τεχνικός ανέφερε: «θα είναι πολύ πιο δύσκολη για τον Ολυμπιακό, ανεξαρτήτως του προπονητή και των παικτών που θα αγωνίζονται. Πιστεύω ότι θα είναι μία πολύ πιο δύσκολη χρονιά για την ομάδα, διότι πια δεν περνάμε απαρατήρητοι. Έχουμε κάνει ένα όνομα στην Ευρώπη. Όλοι το πρόσεξαν αυτό. Και κανείς δε θα μας αντιμετωπίζει πια με τον ίδιο τρόπο, ούτε στο ελληνικό πρωτάθλημα, ούτε στην Ευρώπη. Δε θα είναι τα πράγματα τόσο εύκολα. Αν βρίσκομαι εδώ και την επόμενη χρονιά, αυτή είναι η πρώτη μου εντολή. Τα πράγματα θα είναι ποιο δύσκολα. Το παρελθόν δεν υπάρχει. Και δουλεύουμε ακόμη πιο σκληρά για το δύσκολο έργο μας».

«Θέλω να συνεχίσω. Αυτή είναι η επιθυμία μου. Όμως, δεν εξαρτάται μόνο από την επιθυμία ενός ανθρώπου. Σίγουρα υπάρχουν συναντήσεις που πρέπει να γίνουν. Ίσως ο πρόεδρος αποφασίσει να μην συνεχίσω. Αν όμως από την πλευρά του συλλόγου λυθούν διάφορες παράμετροι, και αν παράλληλα ο σύλλογος το θέλει, τότε και εγώ θα ήθελα να συνεχίσω», ήταν η απάντηση του Μίτσελ όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του στον πάγκο.

Τέλος, ο προπονητής επισήμανε ότι δεν θα άλλαζε με τίποτα την εμπιστοσύνη που είχε από την αρχή στις δυνατότητες της ομάδας και την εμπιστοσύνη που εισέπραξε από την πλευρά των ποδοσφαιριστών, ενώ υποστήριξε ότι το «μυστικό» της επιτυχίας του Ολυμπιακού είναι ότι δούλεψε με άξονα τους παίκτες του!