Με παίκτες που έγραψαν ιστορία, παράγοντες από το παρελθόν της ομάδας και χιλιάδες κόσμου που έχουν σταθεί δίπλα στην ομάδα τους στις χαρές και τις λύπες γιόρτασε ο Άρης τα 100 χρόνια ιστορίας στο Nick Galis Hall.

Το γήπεδο γέμισε ασφυκτικά δείχνοντας ότι ο κόσμος του Άρη είναι η δύναμή του λαβωμένου «Θεού του πολέμου», ενώ αίσθηση προκάλεσε η απουσία του προέδρου της ΠΑΕ Άρη Λάμπρου Σκόρδα.

Συγκίνηση, μνήμες από τα παλιά αλλά και ενθουσιασμό προκάλεσε η εμφάνιση των θρύλων του Άρη και του ελληνικού (αλλά και ευρωπαϊκού) μπάσκετ Νίκου Γκάλη και Παναγιώτη Γιαννάκη.

«Ο Άρης θα μπορέσει να ξαναβρεί τον δρόμο του, χάρη στον κόσμο του. Ο κόσμος βρίσκεται εδώ παρά τα προβλήματα που βιώνει. Είναι μια γιορτή για τον Άρη μας, για όλον τον κόσμο. Υπάρχει συγκίνηση, είναι λογικό. Είναι πολύ σημαντικό ότι σήμερα βρίσκεται εδώ ο κόσμος του Άρη, παρά τα προβλήματα που βιώνει ο σύλλογος» τόνισε ο Νίκος Γ��άλης, ενώ ο «Δράκος» από την πλευρά του σημείωσε: «Ο Άρης άφησε το στίγμα του σε πολλά επίπεδα τα 100 χρόνια της παρουσίας του, σε όλα τα αθλήματα. Υπήρξαν παντού επιτυχίες, στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, το πόλο, στον στίβο. Ο κόσμος είναι εδώ γιατί ξέρει τι δύναμη έχει ο σύλλογος και θα συνεχίζει να αφήνει το στίγμα του και στα επόμενα 100 χρόνια».

Μεγάλη ήταν η συγκίνηση και από τη γραπτή δήλωση του Γιάννη Χολέβα: «Ως ο αρχαιότερος εν ζωή Πρόεδρος του Ενιαίου Άρη (1952) και ως από 5 ετών φίλαθλος του ένδοξου συλλόγου μας (1929) που έζησε και ζει όλες τις χαρές και τις λύπες του αγαπημένου Άρη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυσή του, εύχομαι ο σύλλογος της καρδιάς μας γρήγορα να ξαναβρεί ��ον δρόμο της Δόξας που του αξίζει».

Η ατμόσφαιρα δεν ήταν, πάντως, φιλόξενη για τους πολιτικούς αφού ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αποδοκιμάστηκε έντονα όταν πήρε το μικρόφωνο, αν και «αρειανός» ο ίδιος.