​Την αντίδραση της Ρίβα Στέενκαμπ την στιγμή που δεχόταν τα πυρά του Όσκαρ Πιστόριους περιέγραψε ο άνθρωπος που έκανε την βαλλιστική έρευνα, τονίζοντας ότι ο Παραολυμπιονίκης άνοιξε πυρ χωρίς τα προσθετικά του άκρα και σε απόσταση τριών μέτρων από την κλειδωμένη πόρτα του μπάνιου! Μάλιστα, τα λεγόμενά του έκαναν τον αθλητή να «λυγίσει» ακόμα μία φορά μέσα στο δικαστήριο!

_73674739_73670812.jpgΚαταθέτοντας στη δίκη, ο ειδικός Κρις Μανγκένα τοποθέτησε ένα τρίποδο σε απόσταση μεγαλύτερη των δύο μέτρων από την πόρτα και στη συνέχεια την σημάδεψε κάνοντας χρήση ενός λέιζερ, σε μια προσπάθεια αναπαράστασης του φρικιαστικού εγκλήματος και της πορείας που διέγραψαν οι τέσσερις σφαίρες.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, η Στέενκαμπ στεκόταν όρθια σε θέση άμυνας με το πρόσωπο στραμμένο προς την πόρτα όταν δέχτηκε την πρώτη σφαίρα στον γοφό. Η πρώτη οπή που έχει εντοπιστεί στην πόρτα της τουαλέτας του σπιτιού του Πιστόριους βρίσκεται 93,5 εκατοστά από το έδαφος και ο γοφός της Στέενκαμπ εκτιμάται ότι βρισκόταν στα 93 εκατοστά, οπότε προκύπτει το συμπέρασμα πως ο Παραολυμπιονίκης δεν φορούσε τα προσθετικά του μέλη!

Στη συνέχεια, η άτυχη κοπέλα έπεσε σε μία θήκη για περιοδικά που βρισκόταν στο μπάνιο, οπότε και δέχτηκε τα δύο θανατηφόρα χτυπήματα, στο δεξί χέρι και το κεφάλι της.

Pistorius-court_2855066k.jpg«Από τον πυροβολισμό έσπασε ο γοφός της και έπεσε», ανέφερε ο Μανγκένα, ο οποίος έκανε αναπαράσταση της τελευταίας κίνησης της 29χρονης, σταυρώνοντας τα χέρια μπρο��τά από το πρόσωπό του!

Η δεύτερη σφαίρα, σύμφωνα πάντα με τον ειδικό, αστόχησε, η τρίτη πέτυχε την Στέενκαμπ στο αριστερό μπράτσο, ενώ η τελευταία την χτύπησε στη δεξιά πλευρά του κρανίου την ώρα που βρισκόταν με τα δύο χέρια στο κεφάλι της!

«Μετά από αυτό το χτύπημα έπεσε αμέσως, με το στήθος μεταξύ της λεκάνης και της θήκης για τα περιοδικά», συνέχισε ο Μαγκένα, η κατάθεση του οποίου καταρρίπτει και τον ισχυρισμό του συνηγόρου του Πιστόριους, σύμφωνα με τον οποίο η πρώτη σφαίρα βρήκε την Στέενκαμπ στο κεφάλι.