Νέα στοιχεία «φωτιά» έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον Όσκαρ Πιστόριους λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη του για την δολοφονία της συντρόφου Ρίβα Στέενκαμπ μέσα στο σπίτι του σε προάστιο της Πρετόρια.

Τα δικαστικά έγγραφα φέρεται να αναφέρουν ότι ο Νοτιοαφρικανός Ολυμπιονίκης φορούσε τα πρόσθετικά μέλη του, όταν πυροβόλησε το άτυχο μοντέλο, μέσα από την πόρτα του μπάνιο, αναιρώντας τους ισχυρισμούς του αθλητή πως δεν φορούσε τα προσθετικά πόδια του και πυροβόλησε στην πόρτα του μπάνιου από απόσταση μεγαλύτερη των 60 εκατοστών.


Οι εμπειρογνώμονες της βαλλιστικής της εισαγγελίας φαίνεται να τονίζουν πως είχε όλο το χρόνο για να φορέσει τα προσθετικά πόδια του, γεγονός που δεν υποδηλώνει πανικό από την προοπτική ενός εισβολέα στο σπίτι του. Ο αθλητής είχε δηλώσει πως την πυροβόλησε γιατί την πέρασε για ληστή.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο Πιστόριους πυροβόλησε σκόπιμα και σκότωσε τη Στέενκαμπ, μέσα από την κλειδωμένη πόρτα του μπάνιου, μετά από μια διαφωνία. Αν καταδικαστεί για φόνο εκ προμελέτης, μπορεί να αντιμετωπίσει μέχρι κα ισόβια κάθειρξη με ελάχιστη ποινή τα 25 χρόνια προτού ζητήσει χάρη.

Ωστόσο, η Εθνική Εισαγγελική Αρχή της Νοτίου Αφρικής διαψεύσει το γεγονός ότι υπήρξε διαρροή εγγράφων.