​Ο Ηλίας Αναστασάκος, ο ποδοσφαιριστής του Εργοτέλη που διαγνώσθηκε με εγκεφαλική θλάση μετά από σύγκρουση στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, μίλησε στο «NovaΣΠΟΡ FM» για τον τραυματισμό του.

«Είμαι ο Ηλίας Αναστασάκος και είμαι καλά. Ήθελα να μιλήσω για το θέμα γιατί έχει πάρει μια διάσταση, που δεν κάνει καλό ούτε σε μένα ούτε σε δικούς μου ανθρώπους. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει τη φάση. Αποφεύγω να το κάνω γιατί μου είπαν ότι ήταν πολύ άσχημη. Ό,τι ξέρω είναι από αυτό που μου έχουν περιγράψει άλλοι. Έγινε μια φάση σε ένα κόρνερ, με χτύπησε ο Μπικέι και δεν κατάλαβα ότι είχα πάθει κάτι. Έπαιξα μέχρι το 85’, δεν αισθανόμουν τίποτα, ούτε στη συνέχεια, ούτε την επόμενη μέρα. Επειδή ήταν άσχημο το πέσιμο, είπαμε να κάνω μια εξέταση, που έδειξε εγκεφαλική θλάση» και πρόσθεσε:

«Ο χειρουργός που είδε την εξέταση είπε πως είμαι μια χαρά και δεν έχω πρόβλημα. Όμως επειδή είναι κάτι που μπορεί να πάθω ξανά παίζοντας μπάλα, μου είπε να μείνω για κάποιο διάστημα εκτός δράσης».

Σχετικά με την αποθεραπεία του δήλωσε: «Σε 20 μέρες θα κάνω μια μαγνητική για να δούμε αν έχει φύγει το ράγισμα. Μπορεί να επιστρέψω και νωρίτερα. Θα πάμε βήμα προς βήμα, επειδή το κεφάλι είναι… επικίνδυνο πράγμα και ο γιατρός μού είπε να προσέχω… Ευτυχώς δεν είναι κάτι σοβαρό κι αυτό είναι κάτι που με χαροποιεί. Βλέποντας με τον καιρό εγώ θέλω να επανέλθω και όσο το συντομότερο γίνεται».