​Παραιτήθηκε ο Σάντρο Ροσέλ, πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, μετά το «σκάνδαλο» με τη μεταγραφή του Νεϊμάρ, το βράδυ της Πέμπτης, επειδή όπως είπε ο ίδιος αυτό έθιξε τον ίδιο και την οικογένεια του.

Νέος πρόεδρος αναλαμβάνει ο Χοσέπ Μαρία Μπερτομέου μέχρι το 2016, όταν και θα ολοκληρωνόταν κανονικά η θητεία του Ροσέλ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Πριν περίπου τέσσερα χρόνια, στις εκλογές του 2010, χιλιάδες οπαδοί της Μπαρτσελόνα έδειξαν με πάθος με την ψήφο τους ποιον ήθελαν να αναλάβει την προεδρία της ομάδας. Ήταν μια αξ��χαστη μέρα, μια γιορτή της δημοκρατίας που ενίσχυσε εκ νέου το σύλλογό μας. Εκείνη τη μέρα έλαβα το 61% των ψήφων και ανέλαβα τη μοίρα του συλλόγου μέχρι το 2016.
Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια ζήσαμε όμορφες και άσχημες στιγμές, όπως έζησαν τόσες και τόσες γενιές οπαδών της Μπαρτσελόνα για πάνω από έναν αιώνα. Είμαστε “Μπαρτσελονίστας”. Όλα αυτά τα χρόνια πετύχαμε βλέποντας την ομάδα μας να κερδίζει εντός γηπέδου και ξεπερνώντας αμέτρητα εμπόδια εκτός γ��πέδου: πολιτικοί παράγοντες, εξωτερικοί παράγοντες ενώ ορισμένες φορές η πίεση ερχόταν από το δικό μας περιβάλλον. Αυτά τα τέσσερα χρόνια κατακτήσαμε ένα Champions League, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο Ισπανίας, ένα ευρ��παϊκό Super Cup, τρία ισπανικά Super Cup και ένα Κύπελλο Καταλονίας.
Επιπλέον, είμαστε περήφανοι που οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο έχουν φορέσει τη φανέλα μας.
Ωστόσο, αυτή η περίοδος των επιτυχιών είχε επίσης κάποιες δύσκολες στιγμές. Το τελευταίο διάστημα εγώ και η οικογένειά μου έχουμε υπομείνει σιωπηρά ορισμένες απειλές και επιθέσεις, οι οποίες με κάνουν να αναρωτιέμαι αν το να είμαι πρόεδρος σημαίνει ότι πρέπει να θέσω σε κίνδυνο την οικογένειά μου.
Τις τελευταίες μέρες μια άδικη και ανυπόστατη κατηγορία είχε ως αποτέλεσμα να ασκηθεί εις βάρος μου κατηγορία από το Εθνικό Δικαστήριο.

Από την αρχή είχα δηλώσει ότι η μεταγραφή του Νεϊμάρ ήταν απολύτως νόμιμη και φαίνεται ότι η απόκτησή του προκάλεσε απελπισία και ζήλεια στους αντιπάλους μας.

Το διοικητικό συμβούλιο είναι μια ομάδα και αυτή η ομάδα έχει αναλάβει ένα πλάνο που έχει φέρει μεγάλες επιτυχίες στο σύλλογο. Δεν θέλω η εικόνα και η διοίκηση του συλλόγου να πλήγεται από άδικες κατηγορίες. Γι'αυτό πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσω.

Από αυτή τη στιγμή, όπως ανακοίνωσε και το συμβούλιο και σύμφωνα με τους κανονισμούς, ο πρώτος αντιπρόεδρος του συλλόγου, Χοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, αναλαμβάνει άμεσα την προεδρία του συλλόγου, μέχρι το τέλος της θητείας, το 2016, όπως συμφώνησε ομόφωνα πριν από λίγο το συμβούλιο.

Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα τους 'Μπαρτσελονίστας'. Ήταν προνόμιο να είμαι πρόεδρος της Μπαρτσελόνα. Εύχομαι μόνο τα καλύτερα για το νέο πρόεδρο και ζητάω από το συμβούλιο να τον στηρίξει. Ευχαριστώ ειλικρινά τους υποστηρικτές του συλλόγου, τους παίκτες και τους προπονητές. Ευχαριστώ ειδικά τα διοικητικά στελέχη που με ήταν μαζί μου σε αυτό το ταξίδι.

Ευχαριστώ επίσης την οικογένειά μου. Είναι η ουσία της ζωής μου και το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτή. Σας ευχαριστώ όλους».