Τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, την ερχόμενη Δευτέρα (19:30), στο ΟΑΚΑ, για την 14η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ, καθόρισαν οι εμπλεκόμενες πλευρές.

Στη σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη, με την συμμετοχή εκπροσώπων των δύο ομάδων, της Αστυνομίας και του ΕΣΑΚΕ, αποφασίστηκε:

- από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα εκδοθούν 17.700 εισιτήρια

- θα αφαιρεθούν και θα απομακρυνθούν τα πτυσσόμενα τμήματα 103β, 105β και 107β.

- θα συμπτυχθούν κατά οχτώ σειρές καθισμάτων επί τριάντα οχτώ θέσεων το πτυσσόμενο τμήμα των κερκιδων 134β, 136β και 138β.

- θα απομακρυνθούν από τον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού του ΟΑΚΑ όλα τα κινητά σιδερένια κιγκλιδώματα πλην αυτών που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του αγώνα.

- δεν θα υπάρχει μεγαφωνική εγκατάσταση όπισθεν του πάγκου του Ολυμπιακού.

- θα τοποθετηθεί διπλό προστατευτικό δίχτυ σε σχήμα «Γ»

- η προσέλευση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού θα γίνει μεμονωμένα χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

- θα πραγματοποιηθούν αυστηροί προέλεγχοι στους φιλάθλους, σε δύο και τρεις ζώνες περιμετρικά του κλειστού του ΟΑΚΑ.

- δεν θα επιτραπεί η είσοδος στο Γυμναστήριοσε φιλάθλους που θα φέρουν πανό ή πλακάτ με προκλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο.

- οι φίλαθλοι που θα προσέλθουν στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση θα φέρουν την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό τους μαζί με το εισιτήριο που θα κατέχουν.

- οι θύρες θα ανοίξουν την Δευτέρα στις 17:00.