​Αν και δεν έχει δοθεί ακόμη κανένα βίντεο στη δημοσιότητα από την κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο κράνος του Μικαέλ Σουμάχερ, οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές ενημέρωσαν για τα πρώτα συμπεράσματα από την έρευνα που διεξάγουν.

Σύμφωνα με το πόρισμα λοιπόν, τα στοιχεία που προκύπτουν είναι ότι ακόμη δεν μπορεί να υπολογιστεί η τα��ύτητα με την οποία έτρεχε ο Γερμανός πιλότος της F1 πάνω στα παγοπέδιλα του κατά την ώρα του ατυχήματος, όμως βεβαιώνεται πως ο ίδιος ελάττωσε ταχύτητα λίγο πριν το ατύχημα.

Επίσης, ένα ακόμη στοιχείο που προκύπτει είναι ότι κατέβαινε την πλαγιά από την αριστερή πλευρά της κόκκινης πίστας και ήταν εκτός ορίων πίστας 3-6 μέτρα. Το σκι του ακούμπησε τον πρώτο βράχο και στη συνέχεια ο ίδιος έχασε την ισορροπία του. Να σημειώσουμε πως όλοι επισημαίνουν πως ο Σουμάχερ είναι πολύ καλός σκιέρ.

Ακόμη, επιβεβαιώνεται πως τα σκι του όπως και ο εξοπλισμός του δεν είναι υπεύθυνα για το ατύχημα, ωστόσο δεν μπορεί ακόμη να απαντηθεί αν ήταν μοιραίο το λάθος του που βγήκε εκτός ορίων πίστας.