Τη στιγμή του ατυχήματος του Μίκαελ Σουμάχερ ισχυρίζεται ότι κατέγραψε κατά τύχη με το κινητό του τηλέφωνο ένας γερμανός αυτόπτης μάρτυρας, όπως ανέφερε στην ηλέκτρονική του έκδοση το γερμανικό περιοδικό Spiegel αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Όπως γράφει στην ιστοσελίδα του το γερμανικό περιοδικό ένας 35χρονος αεροσυνοδός από το Έσσεν της δυτικής Γερμανίας κατέγραφε με το smartphone του τη φίλη του που έκανε επίσης σκι. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο οποίος επικοινώνησε την Παρασκευή με το Spiegel, στο βίντεο διακρίνεται ένας σκιέρ που πιθανώς είναι ο Σουμάχερ και ο οποίος κινείται με πολύ μικρή ταχύτητα, περίπου 20 χιλιομέτρων την ώρα.

Όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό στην ηλεκτρονική του έκδοση αυτή η μαρτυρία και το βίντεο μπορεί ενδεχομένως να αποσαφηνίσει το ζήτημα της ταχύτητας με την οποία ο Σουμάχερ κατέβαινε κατά τη μοιραία πτώση του από τα σκι. Η καταγραφή είναι πάντως κάπως θολή και είναι προς το παρόν δύσκολο να ειπωθεί με απόλυτη ασφάλεια ότι ο σκιέρ που διακρίνεται να πέφτει είναι σίγουρα ο Σουμάχερ.

Ο 35χρονος γερμανός μάρτυρας προτίθεται πάντως να παραδώσει το βίντεο στις αστυνομικές αρχές στην ανατολική Γαλλία, οι οποίες έχουν αναλάβει τη έρευνα του ατυχήματος, γράφει Der Spiegel.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα που νοσηλεύεται στην Γκρενόμπλ εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, όπως δήλωσε το Σάββατο η εκπρόσωπος της οικογένειας Σουμάχερ.