«Αν κάτι μου συμβεί ίσως είναι γραφτό μου» είχε πει ο Μίκαελ Σουμάχερ, και φαίνεται πως τα λόγια του αυτά, αποδείχθηκαν προφητικά.

Ο κορυφαίος πιλότος της «Formula 1», μια μέρα πριν φύγει για το μοιραίο ταξίδι στις Γαλλικές Άλπεις όπου έγινε το ατύχημα, είχε δώσει συνέντευξη στον δημοσιογράφο Κάι Έμπελ, ο οποίος στη συνέχεια, αποκάλυψε στη «Bild», τα όσα του είπε ο «Σούμι».

«Μιλήσαμε στις 17 Δεκεμβρίου, μια μέρα πριν πάει στις γαλλικές Άλπεις για διακοπές με την οικογένειά του. Ήταν πολύ χαρούμενος και ανυπομονούσε γι’ αυτό» δήλωσε ο δημοσιογράφος, ο οποίος μάλιστα ρώτησε τον Σουμάχερ αν είναι εθισμένος στην ταχύτητα και στην ανδρεναλίνη. Ποια είναι η εντύπωση που αποκόμισε;

«Δεν νομίζω πως ήταν κάτι τέτοιο και δεν ήθελε να τον βλέπουν έτσι. Ήξερε τα όριά του, είτε οδηγούσε είτε έκανε σκι. Απλώς τα όριά του ήταν διαφορετικά από ενός απλού ανθρώπου. Όπως κάθε πιλότος της Formula 1, είχε διαφορετική σχέση με την ταχύτητα. Μου είπε πως ποτέ δεν βγαίνει από τα όριά του. Κάποτε μου είχε πει πως πιστεύει στη μοίρα. “Δεν μπορώ να μην κάνω κάποια πράγματα από το φόβο πως μπορεί να πάθω κάτι. Αν κάτι μου συμβεί, τότε ίσως είναι γραφτό μου”, μου είχε πει».