​Ο Κώστας Μπανιώτης είναι ο αθλητής του στίβου που πιάστηκε «ντοπέ» σε ελέγχο του ΕΣΚΑΝ.

Ο ΣΕΓΑΣ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία δημοσιοποιεί το όνομά του και ενημερώνει ότι έχει αρχίσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την τιμωρία του αθλητή του άλματος εις ύψος.

Συγκεκριμένα, ο Μπανιώτης βρέθηκε θετικός για χρήση φουροσεμίδης, ενός διουρητικού που συγκαταλέγεται στη λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες της WADA.

Η ανακοίνωση

«Ο ΣΕΓΑΣ, μετά και την εξέταση του δευτέρου δείγματος, ενημερώθηκε από το ΕΣΚΑΝ ότι σε έλεγχο εκτός διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε την 28η Νοεμβρίου στον αθλητή Κωνσταντίνο Μπανιώτη ανιχνεύτηκε η απαγορευμένη ουσία φουροσεμίδη (διουρητικό). Θα ακολουθήσει άμεσα η προβλεπόμενη από τους κανονισμούς της IAAF και του ΣΕΓΑΣ διαδικασία.

Εκφράζουμε τη λύπη μας για το γεγονός. Την ίδια στιγμή δηλώνουμε την ικανοποίηση μας για τη σωστή λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών. Στον ΣΕΓΑΣ είμαστε αποφασισμένοι, σε συνεργασία με το ΕΣΚΑΝ, όχι μόνο να συνεχίσουμε, αλλά και να διευρύνουμε τους ελέγχους.

Υποχρέωση μας απέναντι στην κοινωνία, τους αθλητές, τους γονείς, τους φιλάθλους, είναι να διασφαλίσουμε ότι, τουλάχιστον στο στίβο, εκτός, από την προσπάθεια ενημέρωσης και πρόληψης, λειτουργεί και σύστημα ελέγχων και μάλιστα με τρόπο έντονο και συστηματικό».