​Η ΠΑΕ Ολυμπιακός σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, είναι υποχρεωμένη να κρατήσει κλειστό μέρος της θύρας 7 του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» στον επόμενο ευρωπαϊκό αγώνα, δηλαδή στο ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους «16» του Champions League, όμως άσκησε έφεση κατά της απόφασης αυτής.

Η τιμωρία επιβλήθηκε για ρατσιστική συμπεριφορά μερίδας των οπαδών του στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ. Οι «ερυθρόλευκοι» ευελπιστούν ότι η ποινή θα μετατραπεί σε πρόστιμο, καθώς χαρακτηρίζουν «τραβηγμένη» την πρωτόδικη απόφαση.

Ο εκπρόσωπος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαππάς, εξήγησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣπορ», ότι η όλη υπόθεση αφορά σ’ ένα πανό με νεκροκεφαλή που αναρτήθηκε στο συγκεκριμένο σημείο της κερκίδας και το οποίο ερμηνεύτηκε ως ρατσιστικού περιεχομένου από τον παρατηρητή της UEFA.

Ο ίδιος τόνισε πως η ΠΑΕ αντέδρασε άμεσα, κατεβάζοντας το επίμαχο πανό μετά από 4-5 λεπτά, ενώ διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι υπήρξαν και ρατσιστικού περιεχομένου συνθήματα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.