Ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της κλήρωσης για το Μουντιάλ εμφανίστηκαν ο Φερνάντο Σάντος και οι διεθνείς μας, δίνοντας το σύνθημα «μπορούμε» για τα γήπεδα της Βραζιλίας!

«Είμαι ευχαριστημένος με την κλήρωση. Υπάρχουν και πιο δύσκολες ομάδες απ’ αυτές που πέσαμε», επισήμανε ο Σάντος, σχολιάζοντας το ότι η γαλανόλευκη θα αντιμετωπίσει τις Κολομβία, Ιαπωνία και Ακτή Ελεφαντοστού. «Λένε ότι εμείς παίζουμε αμυντικά, αλλά αυτό θα το δούμε στην πράξη», πρόσθεσε.

Το ότι στόχος είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση επισήμανε ο αρχηγός της Εθνικής, Γιώργος Καραγκούνης, προσθέτοντας: «πιστεύουμε στις δυνατότητές μας κι έχουμε πολύ καλή ομάδα. Έχω την αίσθηση πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις ομάδες και να αντεπεξέλθουμε… Σημασία έχει πώς θα φτάσουμε μέχρι εκείνη την ώρα των αγώνων. Το 2010 πήραμε την πρώτη μας νίκη, τώρα θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και να περάσουμε στη�� επόμενη φάση. Δεν το κρύβουμε, αυτό θέλουμε!».

«Δεν μπορώ να προβλέψω που θα φτάσουμε. Ο τρόπος που πρέπει να σκεφτόμαστε εμείς και όλοι οι Έλληνες είναι να χαρούμε το Μουντιάλ, να έχουμε θετική αύρα και σκέψη και μακάρι να είμαστε εμείς που θα περάσουμε. Αν καταφέρουμε να το πετύχουμε ελπίζω πως θα απολαύσουμε τη διοργάνωση και τα παιχνίδια. Μπορούμε να προκριθούμε», είπε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ενώ ο Κώστας Κατσουράνης ανέφερε πως «θα παίξουμε για να μην δεχθούμε γκολ. Αυτή θα είναι η φιλοσοφία μας στη Βραζιλία. Μπορούμε να συμπεριφερθούμε έξυπνα, καθώς έχουμε την εμπειρία. Ξέρουμε να παίρνουμε αυτό που θέλουμε μέσα στο 90λεπτο. Έχουμε καλή ομάδα και έχουμε βγάλει σπουδαίους ποδοσφαιριστές τα τελευταία χρ��νια. Η ομάδα βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση της. Θα παρουσιάσουμε καλή εικόνα στη Βραζιλία».

Από την πλευρά τους, οι Αλέξανδρος Τζιόλης και Γιώργος Τζαβέλλας τόνισαν πως η Εθνική θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους της στα γήπεδα της Βραζιλίας, με τον τελευταίο να προσθέτει πως και οι τρεις είναι αξιόλογες ομάδες, αλλά δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε!