Πρώτη ανάρτηση 14:43

Μπορεί να κρίθηκε ένοχος ο Μάκης Ψωμιάδης για τους στημένους αγώνες στις κατηγορίες της εκβίασης κατ'επάγγελμα και συνήθεια, της δωροδοκίας και της δωροληψίας σε μια σειρά από ποδοσφαιρικούς αγώνες, ωστόσο αθωώθηκε στο μεγαλύτερο όγκο των κατηγοριών.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας απάλλαξε το Μάκη Ψωμιάδη ομόφωνα από τις κατηγορίες για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, για παράνομο στοιχηματισμό και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Αθώος σε όλες τις κατηγορίες κρίθηκε ο γιός του, Σταύρος Ψωμιάδης, καθώς και οι άλλοι πέντε συγκατηγορούμενοί τους, Ιωάννης Παπακώστας, Γιώργος Χρηστοβασίλης, Ευάγγελος Αγγελής, Δημήτρης Δημητρίου και Γ. Χαβενετίδης.

Ένοχοι κρίθηκαν οι Κων. Ριαβόγλου, για δωροδοκία δωροληψία και παράνομο στοιχηματισμό, ο Θωμάς Μητρόπουλος για δωροδοκία, Διονύσιος Κοτούλας για δωροδοκία και ο Περικλής Αμανατίδης για δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος.

Η ποινή που επιβλήθηκε στο Μάκη Ψωμιάδη είναι 5 χρόνια κάθειρξη για την εκβίαση κατ'επάγγελμα και συνήθεια, φυλάκιση 3 ετών και την καταβολή 30.000 ευρώ για τη δωροδοκία, καθώς και φυλάκιση 1 έτους και 10.000 ευρώ για τη δωροληψία. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη κι έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση.

«Είμαι ικανοποιημένος με την απόφαση. Ο εγκληματίας Ψωμιάδης δικαιώθηκε από την εγκληματική οργάνωση. Και αυτή η ποινή θα πέσει στο εφετείο. Είμαι εντελώς αθώος. Δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά» δήλωσε ο Μάκης Ψωμιάδης στο δικαστήριο και παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίηση του και για την αθώωση του γιου του.