Πρώτη ανάρτηση 10:32

Αποθεώθηκαν στο Βουκουρέστι και πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο για το Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία.

Ο αρχηγός, Γιώργος Καραγκούνης, συμπληρώνοντας χτες τις 131 συμμετοχές με την Εθνική, μίλησε με δάκρυα στα μάτια για τη μεγάλη πρόκριση.

«Είναι μια μεγάλη στιγμή για όλους τους Έλληνες. Το αξίζαμε απόλυτα με βάση όσα κάναμε αυτ�� τα δύο χρόνια αλλά και τα όσα δείξαμε στους αγώνες με τη Ρουμανία. Σταθήκαμε σε ένα γήπεδο-κόλαση και πήραμε την πρόκριση. Νιώθω ευλογημένος για όσα έχω ζήσει στο ποδόσφαιρο και για όσα μου πρόσφερε» και πρόσθεσε:

«Αν σκεφθεί κάποιος ότι η πρώτη μου συμμετοχή σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης ήταν το 2004, καταλαβαίνετε τι έζησα τα τελευταία χρόνια. Ηταν ένα τρελό όνειρο, ποτέ δεν τα παράτησα. Από τα 14 χρόνια μου παίζω στις εθνικές ομάδες, αλλά οι τελευταίες 10 ημέρες ήταν οι δυσκολότερες στην καριέρα μου. Με λίγες ώρες ύπνου. Γιατί αν κάτι πήγαινε στραβά, ίσως ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι στην εθνική ομάδα... Αφιερώνω αυτή τη νίκη στο γιό μου το Νάσο, που μου είπε πριν φύγω "Μπαμπά θέλω να περάσουμε στη Βραζιλία"».

Συγκινημένος και ο Φερνάντο Σάντος μίλησε στα ελληνικά λέγοντας: «H πρόκριση ανήκει στον ελληνικό λαό. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου γι' αυτά τα δύο παιχνίδια που ήταν φανταστικά. Πάμε...Brazil!»