Σίγουρος πως οι παίκτες του θα κάνουν το καθήκον τους και θα δώσουν μία χαρά στον ελληνικό λαό -που τόσ�� την έχει ανάγκη- παρουσιάστηκε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου, εν όψει του πρώτου αγώνα μπαράζ πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στη Ρουμανία.

«…Έχω απεριόριστη πίστη στους ποδοσφαιριστές μου, γι’ αυτό είμαι αισιόδοξος. Το πάθος για να διακριθούμε σε συνδυασμό με τη συγκέντρωση που θα χρειαστεί πιστεύω πως θα μας βοηθήσουν να περάσουμε στο Μουντιάλ» είπε χαρακτηριστικά ο Σάντος και πρόσθεσε:

«Είμαστε σίγουροι πως ο κόσμος θα μας βοηθήσει πάρα πολύ. Το να ξέρουμε ότι το γήπεδο θα είναι ασφυκτικά γεμάτο μάς γεμίζει ευθύνες, τις οποίες δεχόμαστε με φυσικότητα. Οι παίκτες μου θα κάνουν τα πάντα για να δώσουν στον κόσμο μία μεγάλη χαρά, που τόσο πολύ αξίζουν».

Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός προπονητής επανέλαβε πως νιώθει Έλληνας, ομολόγησε πως θα ήθελε να είχε την ευχέρεια να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του βλέποντας το πάθος τους για το προσεχές ματς και δεν έκρυψε πως η εμπιστοσύνη που έχει στην ομάδα του τον καθιστά αισιόδοξο.

«Το ματς είναι Ελλάδα-Ρουμανία. Κι εγώ είμαι Έλληνας. Το έχω πει πάρα πολλές φορές, δεν είναι κάτι που το λέω πρώτη φορά» τόνισε.