​Το ενδεχόμενο ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης στην ΕΠΟ ερευνά ο αθλητικός εισαγγελέας Χάρης Λακαφώσης.

Ο προϊστάμενος της αθλητικής εισαγγελίας που είχε ηγηθεί της εφόδου στα γραφεία της Ομοσπονδίας πριν από λίγες ημέρες, έχει στα χέρια του στοιχεία και μαρτυρίες που τον οδήγησαν στην άσκηση διώξεων σε συμβούλους, αξιωματούχους και υπαλλήλους της ΕΠΟ, σύμφωνα με τη «Δίκη» στον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα εκείνο που εμφανίζεται να ερευνά ο κ. Λακαφώσης είναι όλες τις φορολογικές κι ασφαλιστικές ενημερότητες των ομάδων από το 2002 μέχρι σήμερα και τις ευθύνες που υπάρχουν για παράγοντες της ΕΠΟ κι άλλα φυσικά πρόσωπα.

Εκείνο άλλωστε που διαπιστώθηκε στο πρόσφατο «ντου» στα γραφεία της Ομοσπονδίας, φέρεται να είναι ότι χάθηκαν έγγραφα της περιόδου 2002-05, τη στιγμή που στοιχεία της τετραετίας 2006-10, αντί να βρεθούν στα γραφεία όπου στεγάζεται η ΕΠΟ στο Γουδή, ήταν στην αποθήκη της οδού Φυλής.
Στο μικροσκόπιο επιπλέον βρίσκονται δελτία ποδοσφαιριστών στα οποία διαπιστώθηκαν παραβατικές συμπεριφορές και μάλιστα από τον ελλειπή έλεγχο στις ενημερότητες το Ελληνικό Δημόσιο ζημιωνόταν, αφού με την αλλαγή ΑΦΜ ορισμένων ομάδων τα χρέη τους προς ΙΚΑ κι Εφορία διαγράφηκαν και η ευθύνη αφορά πλέον φυσικά πρόσωπα.
Επιπ��έον έρευνα γίνεται και για το σκάνδαλο των στημένων πινάκων διαιτησίας του 2012, με τους Σαρρή, Μπριάκο, Δούρο, Κουρίδη και Σταθόπουλο να έχουν ήδη απολογηθεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Επίσης εξετάζεται το θέμα της απώλειας 28 εκατ. ευρώ από την «κάρτα υγείας ποδοσφαιριστή», καθώς και οι καταγγελίες για εξαγορά ψήφων σε Δράμα-Κόρινθο-Ρόδο.

Παράλληλα ��την εισαγγελική έρευνα έχουν προστεθεί η νέα 39σέλιδη κατάθεση του προέδρου της Παναχαϊκής, Αλέξη Κούγια, αλλά και τα όσα ανέφερε στον αθλητικό εισαγγελέα ο αντιπρόεδρος του ΙΔΕΑΔ, Γιώργος Παναγόπουλος.