Σήμερα απολογήθηκε στην πειθαρχική επιτροπή της Super League ο ποδοσφαιριστής της Καλλονής, Γιώργος Μανούσος σχετικά με τη χρήση απαγορευμένης ουσίας, στην οποία βρέθηκε θετικός στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής κατά την απολογία του ήταν έντονα φορτισμένος συναισθηματικά και ξέσπασε σε κλάματα λέγοντας: «Δεν έχω καμία σχέση μ' αυτά τα πράγματα και σας παρακαλώ μη μου στερήσετε για ένα λάθος, το όνειρο που έχω από μικρό παιδί. Εγώ ενημέρωσα τον γιατρό και δεν ασχολήθηκα ξανά. Στον έλεγχο δεν με ρώτησαν αν έχω πάρει κάποιο φάρμακο».

Την ευθύνη ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο γιατρός της ομάδας, κ. Βαρβαγιάννης, λέγοντας: «Ο Μανούσος είχε ενοχλήσεις στο πόδι, είχε πρησμένο τον αστράγαλο. Την παραμονή του αγώνα του είπα να πάει στο νοσοκομείο και να κάνει ένεση. Εγώ βρισκόμουν εκτός Λέσβου και έτσι πήγε μόνος του. Ο γιατρός στο νοσοκομείο μου είπε τι του έδωσε. Ήξερα ότι ��ίχε κορτιζόνη. Εγώ είχα φτιάξει τη λίστα με το τι είχαν πάρει οι παίκτες όλη την εβδομάδα, αλλά δεν έβαλα το φάρμακο που είχε πάρει ο Μανούσος. Ζητώ συγνώμη. Ήταν δική μου παράλειψη. Είμαστε πρώτη χρονιά στη μεγάλη κατηγορία και δεν έχουμε την εμπειρία των διαδικασιών».

Ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή, Αργύρης Λίβας, ανέφερε: «Η δράση της ουσίας είναι αντιφλεγμονώδης. Δεν βοηθάει στην απόδοση. Πρέπει να την πάρει επανειλημμένα για να κάνει κάτι. Από τις τιμές που βρέθηκαν φαίνεται ότι την πήρε μία φορά. Ο συγκεκριμένος αθλητής δεν έχει ανάγκη να πάρει οτιδήποτε (σ.σ. προσκομίστηκαν εργομετρικά των τελευταίων τριών ετών που δείχνουν την άριστη κατάσταση του οργανισμού του). Δεν τον ρώτησε κανείς πριν τον έλεγχο αν έχει πάρει κάτι, ενώ το αμέλησε και ο ίδιος. Είναι άπειρος ο γιατρός της ομάδας, αλλά και ο παίκτης δεν είναι συνηθισμένος στη διαδικασία και δεν φέρει ευθύνη. Η απόδοσή του στο ματς ήταν τραγική γιατί πονούσε το πόδι του».

Η απόφαση αναμένεται αργά το απόγευμα της Πέμπτης.