​Ο Μαραθώνιος ξεκινά σήμερα με τη διαδρομή των 6,8 χιλιομέτρων, με τον σπουδαίο Έλληνα Μαραθωνοδρόμου Ντιν Καρνάζη, να ξεκινά να τρέχει από το χωριό του, τη Σιλίμνα της Πύλου μέχρι την Τρίπολη.

Το Σάββατο θα συνεχίσει με την απόσταση των 21,1 χιλιομέτρων από την Αρχαία Μεσσήνη μέχρι την πλατεία της νέας Μεσσήνης και την Κυριακή από την Πύλο στο Costa Navarino, που απέχουν μεταξύ τους 15 χλμ.

6300_KONSTANTINOS_KARNAZIS_16102013.jpg

Η Guardian έχει κάνει αφιέρωμα στο μαραθωνοδρόμο γράφοντας σχετικά:

«Ο Ντιν Καρνάζης δεν είναι ο άνθρωπος που θα αποφύγει τις προκλήσεις: σαν τον Φειδιππίδη, τον πρώτο μαραθωνοδρόμο που μετέφερε τα νέα για την νίκη των Ελλήνων ενάντια στους Πέρσες εισβολείς, δεν τα παρατάει. Πριν από 7 χρόνια, έτρεξε 50 μαραθώνιους σε 50 συνεχόμενες ημέρες, από τη μια ακτή των ΗΠΑ, στην άλλη…Έχει διασχίσει και τις τέσσερις μεγάλες ερήμους του πλανήτη, μεταξύ των οποίων και την Κοιλάδα του Θανάτου, το πιο θερμό σημείο της Γης, ενώ έχει τρέξει και με υπό του μηδενός θερμοκρασίες για να φθάσει στο Νότιο Πόλο, το πιο κρύο σημείο της Γης»

6335_KONSTANTINOS_KARNAZIS_16102013.jpg
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται: «Τώρα ο Καλιφορνέζος στρέφει το βλέμμα του στην πληττόμενη από την κρίση Ελλάδα, την γη των προγόνων του, όπου έφθασε αυτή την εβδομάδα, με αποστολή αντοχής και ελπίδας».

«Έρχομαι με ένα μήνυμα. Και αυτό είναι ότι είστε καλύτεροι από όσο νομίζετε και μπορείτε να προχωρήσετε περισσότερο από όσο νομίζετε. Τα μόνα όρια που έχετε είναι οι δικές σας προκαταλήψεις για το τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάνετε» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Καρνέζης.

Ο 51χρονος μαραθωνοδρόμος θεωρείται από κάποιους ως ο πιο γυμνασμένος άνθρωπος του πλανήτη.

Ο Καρνάζης θα συναντήσει κατά τον τερματισμό του τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σημειώνει η Guardian. Ο «υπεραθλητής» ελπίζει ότι η προσωπική του ιστορία μεταμόρφωσης θα εμπνεύσει τους Έλληνες για να αλλάξουν.