​Με τον φιλικό αγώνα μπάσκετ της Εθνικής Ομάδας Παίδων με την «Μικτή Ερμιονίδας» και με μια σεμνή και λιτή εκδήλωση, εγκαινιάστηκε το νέο δάπεδο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου «Γεώργιος και Ευαγγελία Μπουρνάκη», στην Ερμιόνη.

Το σύγχρονο κέντρο άθλησης, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ερμιόνης «Γεώργιος και Ευαγγελία Μπουρνάκη», κατασκευάστηκε τον Μάιο του 2002, ανακαινίστηκε πρόσφατα και αποτελεί δωρεά του κυρίου Βαρδή Βαρδινογιάννη και της συζύγου του, Μαριάννας, στη γενέτειρα της κυρίας Βαρδινογιάννη, εις μνήμην των γονιών της.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο, η οποία τιμήθηκε για την ανιδιοτελή και σημαντική της προσφορά.

«Ένα όνειρο πολλών ετών έγινε πραγματικότητα και η Ερμιόνη μπορεί σήμερα να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει ένα μοναδικό σύγχρονο χώρο αθλητισμού. Να σας εκφράσουμε τις πιο θερμές ευχαριστίες για ότι έχετε κάνει για την Ερμιόνη και κατ’ επέκταση για την Ερμιονίδα και γενικότερα για τη σημαντική σας προσφορά στην πατρίδα μας» είπε ο πρόεδρος της Κοινότητας της Ερμιόνης κύριος Ιωάννης Κρητσωτάκης.

Ο δήμαρχος Ερμιονίδας, κύριος Δημήτρης Καμιτζής είπε: «Το έργο αυτό το μεγάλο που έχετε αναλάβει ιδιαίτερα με τα παιδιά, είναι έργο θεάρεστο. Είναι έργο ζωής».

Ο κύριος Γιώργος Βασιλακόπουλος, πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης δήλωσε: «Η προσφορά όχι μόνο στον εθνικό χώρο αλλά και στον διεθνή είναι τεράστια και είναι αυτή που δίνει την ελπίδα για τη συνέχεια του τόπου».

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τους συμπατριώτες της για την θερμή υποδοχή που της επιφύλαξαν: «Στο γυμναστήριο αυτό γίνεται μια θαυμάσια δουλειά, η οποία παρέχει στα παιδιά το δικαίωμα στην αθλητική παιδεία και τη δυνατότητα να μάθουν την αξία της ευγενούς άμιλλας, του ομαδικού πνεύματος, της συνεργασίας και της φιλίας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολιτικοί και αθλητικοί παράγοντες του τόπου.

Δείτε το βίντεο...