​Η πρωταθλήτρια της ξιφασκίας, Βάσω Βιουγιούκα, όπως και άλλοι Έλληνες αθλητές, κατέχει μια θέση στο δημόσιο τομέα, λόγω των επιτυχιών της στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Εξαιτίας όμως της απόφασης της κυβέρνησης να τεθούν ως το τέλος του μήνα σε κινητικότητα 12.500 δημόσιοι υπαλλήλοι, πλήττονται και οι θέσεις των αθλητών που έχουν προσληφθεί στο δημόσιο.

Η Βάσω Βουγιούκα, λοιπόν, που κατέχει μια θέση στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, δηλώνει πως θα φύγει από την Ελλάδα, αν απολυθεί!

thumbnail.jpg
«Είναι πολύ λυπηρό αυτό που πρόκειται να συμβεί, γιατί εμείς οι αθλητές προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό, ανεβάζουμε την Ελλάδα ψηλά και οι πολιτικοί, ως αντάλλαγμα, μας γυρνούν την πλάτη. Και στις πιο φτωχές χώρες οι διακεκριμένοι αθλητές έχουν κάποια προνόμια. Όλοι όμως έχουμε αν��γκη τη δουλειά! Δεν είναι λύση να απολύεται ο κόσμος. Δεν πιστεύω ότι έτσι θα βγούμε από την κρίση», δήλωσε σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «Δημοκρατία».

Η 5η Ολυμπιονίκης του Λονδίνου πρόσθεσε: «Εάν απολυθώ, πραγματικά δεν θα έχω τίποτα για να με κρατήσει εδώ. Όλα αυτά τα χρόνια κάνω τα πάντα για να μη φύγω από την πατρίδα μου, όμως, αν χάσω τη δουλειά μου, αναγκαστικά θα το κάνω. Η ομοσπονδία είναι γνωστό ότι αδυνατεί να με πληρώσει, πριμ για τις επιτυχίες μου δεν έχω πάρει, θα χάσω και τη δουλειά μου, οπότε τι να καθίσω να κάνω; Δεν θα μπορώ να αντεπεξέλθω στα έξοδά μου. Θα μείνω άφραγκη».

Να θυμίσουμε πως μερικούς μήνες πριν, η Βουγιούκα είχε αρνηθεί την πρόταση των Τούρκων να αγωνιστεί με ��α χρώματα της δικής τους σημαίας. Σχετικά η ίδια επεσήμανε: «Δεν μετανιώνω που αρνήθηκα την πρόταση των Τούρκων (μαζί με τα μπόνους έφτανε τα 500.000 ευρώ). Πήρα τη σωστή απόφαση εκείνη τη χρονική περίοδο. Είναι κρίμα να έχει φτάσει η ανεργία στο 60% των νέων και να βγαίνουν και να κάνουν δηλώσεις ότι θα βγούμε από την κρίση. Αυτό είναι κοροϊδία».