Θετική διαγράφεται η επιθυμία της κυβέρνησης να υποστηρίξει την υποβολή υποψηφιότητας της Αθήνας (OAKA) για τη συνδιοργάνωση της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 2020, έπειτα από συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός.

Στη συνάντηση που έγινε σήμερα, τόσο ο κ. Παναγιωτόπουλος όσο και ο κ. Ανδριανός, δήλωσαν ότι θα υποστηρίξουν κάθε προσπάθεια που θα προβάλλει τη χώρα σε διεθνές επίπεδο και θα επιφέρει βραχυπρόθεσμο όσο και μακροπρόθεσμο κέρδος:

«Μέσα στη δύσκολη αυτή δημοσιονομικά περίοδο για τη χώρα μας, είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε το κάθε ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη, ωστόσο αντισταθμίζοντας τα πολλαπλά οφέλη που θα επιφέρει στη χώρα μας μια τέτοια διοργάνωση, βλέπουμε θετικά τη σχετική πρόταση».

Να θυμίσουμε πως η UEFA έχει αποφασίσει να διεξάγει σε 20 διαφορετικές πόλεις το Euro 2020, λόγω της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την γέννησή του. Η ΕΠΟ έχει εκφράσει εδώ και καιρό την επιθ��μία να θέσει υποψηφιότητα η πόλη της Αθήνας και να φιλοξενηθούν αγώνες της διοργάνωσης στο ΟΑΚΑ.

H ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα δέχεται την κατάθεση ενδιαφέροντος από τις υποψήφιες χώρες μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ ο Απρίλιος του 2014 είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή του φακέλου.