Για το Πόζναν της Πολωνίας αναχωρεί την Παρασκευή η Εθνική ομάδα Αστέγων, προκειμένου να συμμετάσχει στο 11ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.

Στην αποστολή της Ελλάδας -που παίρνει μέρος για έβδομη φορά στη διοργάνωση και το 2007 είχε πάρει το βραβείο Fair Play- συμμετέχει για πρώτη φορά και ένα κορίτσι, ενώ οι παίκτες μας θα δώσουν το παρόν σε αυτό το σπουδαίο αθλητικό και κοινωνικό γεγονός μαζί με άστεγους από άλλες 63 χώρες.

Ο Χρήστος και ο Κώστας από το Βόλο, ο Αντώνης, ο Στέλιος, ο Εριόν, ο Δημήτρης, ο Θανάσης και η Ορθοδοξία. Αυτοί είναι οι παίκτες της ξεχωριστής παρέας που συνθέτουν τη φετινή «φουρνιά» της Εθνικής Αστέγων. Εκτός από το πρώτο κορίτσι ever, η Ορθοδοξία, πωλήτρια του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», είναι το νεαρότερο μέλος της ομάδας, ενώ ο Δημήτρης ο πορτιέρο στα 35 του χρόνια είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία. Προπονητής της ομάδας είναι ο Σέργιος Μήλης και αρχηγός της αποστολής ο Χρήστος Αλεφάντης.

Το αγωνιστικό κομμάτι αρχίζει την Κυριακή, 11 Αυγούστου και στόχος όλων των ομάδων, εκτός από την «κούπα», ��ίναι να βάλουν γκολ στη φτώχεια και στα δίχτυα του κοινωνικού αποκλεισμού.