​Με μεγάλη επιφύλαξη αντιμετωπίζουν στον Παναθηναϊκό τη νέα εμφάνιση του Άραβα επενδυτή, Φειζάλ Αλ Σαούντ, ο οποίος με συνέντευξη τύπου ζήτησε και πάλι το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ.
Ο πρό��δρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος έδειξε να έχει αρνητική άποψη στο θέμα αυτό, προσθέτοντας όμως ότι είναι ανοικτός σε κάθε σοβαρή πρόταση.
Ο Φειζάλ Αλ Σαούντ ήρθε στην Αθήνα, και υπέβαλε πρόταση σε όλους τους μετόχους, με αντίτιμο την καταβολή 28 εκατ. ευρώ σε πρώτη φάση στα ταμεία της ομάδας.
Η πρόταση αυτή δεν φαίνεται να καλύπτει τους διοικούντες τους Παναθηναϊκού, αφού όπως τόνισε ο Γιάννης Αλαφούζος σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM δεν μοιάζει να είναι σοβαρή.
«Όταν σοβαρευτούν και κάνουνε μια πρόταση με τον τρόπο που γίνονται διεθνώς αυτές οι υποθέσεις, θα ασχοληθούμε σοβαρά. Μιλάμε γι' αυτό το θέμα περισσότερο απ' ό,τι πρέπει. Είναι η 3η-4η φορά που μιλάμε γι' αυτό το θέμα. Οι προηγούμενες ήταν φούσκες. Το να έρχεται 4ος πρίγκιπας, οι πιθανότητες είναι ελάχιστες. Δεν αποκλείουμε, αλλά είπαμε τον τρόπο» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Αλαγούζος.
Την ίδια ώρα στην συνέντευξη Τύπου του Αλ Σαούντ Φειζάλ για την δημοσιοποίηση της πρότασης, ο Άραβας ενδιαφερόμενος υποστήριξε ότι η πρόταση είναι σοβαρή και γι’ αυτό την παρουσιάζει ο ίδιος στην Αθήνα.
«Δεν πιστεύω ότι η πρόταση μπορεί να γίνει πιο σοβαρή από ό,τι έχει γίνει. Χθες στάλθηκε, σήμερα είμαι εδώ και ήρθα στην Ελλάδα για να ��άνω ο ίδιος την πρόταση» δήλωσε ο Φειζάλ Αλ Σαούντ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόθεση των μετόχων είναι να ελέγξουν την πιστότητα των στοιχείων που τους έχουν δοθεί και στην συνέχεια να αποφασίσουν για τις ενέργειες τους.
Ο Γιάννης Αλαφούζος αναφέρθηκε και στην δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και αφού επανέλαβε ότι η Παναθηναϊκή συμμαχία δεν είχε την οικονομική στήριξη που ο ίδιος υπολόγιζε, τόνισε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους για να επιβιώσει ο σύλλογος: «Αν όλοι δεν σκεφτούν την ομάδα, δεν υπάρχει μέλλον, εκτός αν υπάρξει ένας εκκεντρικός πλούσιος για να βοηθήσει».
Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού για ακόμη μια φορά υποστήριξε ότι τα χρέη έρχονται από προηγούμενες χρήσεις και ότι η ομάδα πρέπει να κοιτάζει μπροστά, λέγοντας: «Όπως κάποιοι έβαλαν πολλά χρήματα, ναι, δημιούργησαν και χρέη. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά, μην ανοίξουμε συζήτηση αν έπρεπε να πάρουμε τον Σισέ, αν έπρεπε να ξοδέψουμε αυτά τα χρήματα κλπ. Όταν κάποιοι επιχειρηματίες βάζουν-επενδύουν 66 εκατ. Κάποιοι σαν επένδυση, κάποιοι εκκεντρικοί- και υπήρχαν και πολλά έσοδα (26 τη μία, 30 εκατ. την άλλη) είχαν ένα σχέδιο και ελπίδα που δεν τους βγήκε. Δε σημαίνει ότι θα βάλουν άλλα 30. Δεν είναι υποχρεωμένοι. Ίσως άλλαξε η οικονομική τους κατάσταση».
Τέλος, ο Γιάννης Αλαφούζος προανήγγειλε πωλήσεις παικτών και ψαλίδι στα μεγάλα συμβόλαια, ώστε να μειωθεί κι άλλο το κόστος και να μπορέσει η ομάδα του τριφυλλιού να αντιμετωπίσει καλύτερα το οικονομικό πρόβλημα, ενώ επανέλαβε ότι οι πράσινοι θα πολεμήσουν με κάθε νόμιμο τρόπο το κατεστημένο του ελληνικού ποδοσφαίρου.