Ένας αγώνας, με ονόματα που έχουν αφήσει εποχή στο ελληνικό μπάσκετ θα γίνει σήμερα στις 19.00, στη Θεσσαλονίκη.

Ένας αγώνας παλαίμαχων για φιλανθρωπικό σκοπό γίνεται στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 ετών από την απελευθέρωση της «Νύφης του Θερμαϊκού» με συνδιοργανωτές τον Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και γενική είσοδο πέντε ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων θα διατεθεί στον Σύλλογο Φίλων Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες «Άγιος Δημήτριος».
Μεγάλες μορφές από την Ελλάδα και το εξωτερικό των δεκαετιών ’80 και ’90 θα δοκιμαστούν στα τρίποντα στο Αλεξάνδρειο μεταξύ αυτών: Κεν Μπάρλοου, Κλιφ Λέβινγκστον, Ντέιβιντ Ρίβερς, Μπίλι Βάρνερ, Ντορόν Τζάμσι, Μίκι Μπέρκοβιτς, Χουάν Αντόνιο Μοράλες, Κλαούντιο Κολντεμπέλα, Στιβ Μπάκναλ, Γιώργος Σιγάλας, , Γιώργος Μπαλογιάννης, Ευθύμης Ρεντζιάς, Νίκος Μπουντούρης, Μπάνε Πρέλεβιτς, Τζον Κόρφας, Παναγιώτης Λιαδέλης, Βασίλης Λυπηρίδης, Λευτέρης Κακιούσης, Νάσος Γαλακτερός, Νίκος Παναγιωτίδης, Γιώργος Δοξάκης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Χρήστος Τσέκος και Χρήστος Κωνστανίδης. Προπονητές θα είναι οι κ.κ. Γιάννης Ιωαννίδης, Σβι Σερφ, Μιχάλης γιαννουζάκος.
Ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας θα τιμήσει για την προσφορά τους κ.κ. Άκη Μιχαηλίδη, Νίκο Βεζυρτζή και Κώστα Χαίτογλου παλιούς προέδρους Άρη, ΠΑΟΚ και Ηρακλή αντίστοιχα. Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Συμεωνίδης, Πιτσίλκας και Κορομηλάς.
Ο Κωνσταντινίδης τόνισε ότι ο αγώνας γίνεται για να ενισχυθεί το μπάσκετ και το ίδρυμα «Άγιος Δημήτριος»: «Σαν σύλλογος βετεράνων έχουν προχωρήσει στην διοργάνωση εκδηλώσεων με σκοπό να τιμήσουμε ανθρώπους που έχουν προσφέρει στο ελληνικό μπάσκετ. Τελευταία διοργάνωση ήταν η εκδήλωση για τον Γκάλη. Με τη βοήθεια του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, του ξενοδοχείου Porto Palace, διοργανώνουμε αυτό το παιχνίδι. Είχαμε ένα πρόβλημα με τον Μάικ Τζόουνς. Εγώ θέλω να τονίσω ότι ο αγώνας είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα, δεν έχει σχέση με ΠΑΟΚ, Αρη και Ηρακλή. Θέλουμε πάνω από απ' όλα να βοηθήσουμε το ίδρυμα και το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης. Ήταν σε μεγάλα επίπεδα την εποχή που έπαιζαν τα παιδιά και τώρα είμαστε πολύ χαμηλά».