​Ολοκληρώθηκε ο μεγαλύτερος και δυσκολότερος αγώνας Rally Raid στην Ευρώπη το “24 Hours International Rally Raid Greece”, που πραγματοποιήθηκε στις 23-25 Νοεμβρίου στην Ελλάδα.

WP_000050.jpg.jpg

Μεγάλος νικητής η ομάδα του Χρυσού Οδηγού αφού κατάφερε να φέρει πρώτο στην μεγάλη κατηγορία αυτοκινήτων το Suzuki Jimny με οδηγό τον Πέτρο Σιούτη και συνοδηγό τον Κώστα Μακρή. Το γεγονός ότι αυτή ήταν και η πρώτη ελληνική νίκη στον συγκεκριμένο αγώνα μετά από 3 χρόνια είχε ιδιαίτερη σημασία για την ομάδα του Χρυσού Οδηγού αφού κατάφερε με σαφώς υποδεέστερο αυτοκίνητο να επικρατήσει σε ομάδες από την υπόλοιπη Ευρώπη με πιο δυνατά αυτοκίνητα.

xo1.JPG

Τα 35 από τα 73 οχήματα που ξεκίνησαν την Παρασκευή από την πλατεία Κοτζιά, κατάφεραν να δουν τη σημαία του τερματισμού μετά από 24 ώρες και σχεδόν 1000 χιλιόμετρα εκτός δρόμου αγωνιστικής οδήγησης. Η λάσπη από την πρωινή βροχή του Σαββάτου έκανε απαιτητικές τις συνθήκες για όλα τα πληρώματα και έδωσε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στον αγώνα.

xo3.JPG

Στις μοτοσικλέτες ο Δημήτρης DOC Αθανασουλόπουλος με KTM EXC 250 F κατάφερε να κερδίσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά, μετά από μία φοβερή μάχη με τον Ιταλό Pastori αρχικά και τον Βασίλη Μπούδρο στη συνέχεια. Και οι δύο όμως εγκατέλειψαν, αφήνοντας μόνο στην κορυφή το νικητή. Στα ATVs ο Θανάσης Κουβάς με Can-Am 800R κέρδισε, ελέγχοντας τη διαφορά με τ��ν Todorova Zornitsa, πρώτη γυναίκα στα αποτελέσματα, σε όλον τον αγώνα.

xo4.JPG

Στην κατηγορία Ζ1- Open, στην μεγάλη κατηγορία στα αυτοκίνητα, η μεγάλη μάχη ήταν ανάμεσα στους Σιούτη/Μακρή (Suzuki Jimny) και Trayanov/Marinkov (Toyota Land Cruiser) που μέχρι την εκκίνηση μετρούσαν από δύο νίκες στο μεγάλο αγώνα. Η μάχη κράτησε και πολλή ώρα μέσα στον αγώνα, με τελικό νικητή στο τέλος το ελληνικό πλήρωμα με το δυνατό Suzuki. Κάποια στιγμή μπήκε στο παιχνίδι ο Ιταλός Roberto Mussi (Range Rover) και ο Βούλγαρος Slavchev Desislav (Mercedes G) που τερμάτισε τελικά δεύτερος, εμπρός από τον Trayanov. H κατηγορία καθάρισε ουσιαστικά στις δυο μικρές ειδικές των 100 χιλιομέτρων.

xo2.JPG

Στην κατηγορία Z2 η μάχη ήταν για το έπαθλο. Εκεί μία θέση χώρισε το Γιώργο Κουτσουμπό (Suzuki Vitara) από το Μάνο Καστρινάκη, δίνοντας την πρώτη θέση στη βαθμολογία στον οδηγό του Vitara. Μία πρώτη θέση σε ισοβαθμία όμως με τον Χάρη Καφτεράνη που τερμάτισε δεύτερος στον αγώνα! Νικητής ήταν οι Σταματάκης/Τσαλιγόπουλος (Suzuki Jimny 1.6) και τρίτοι οι Γκαβέρας/Κωνσταντίνου/Ξείππας με ένα απλό Nissan X-Trail, που κέρδισαν και τα SUVs.