​Βροχή πέφτουν τα χτυπήματα στον Λανς Άρμστρονγκ, αφού οι συνεχείς αποκαλύψεις επηρέασαν και τους δωρητές φιλανθρωπιών του ιδρύματος κατά του καρκίνου, που είχε ιδρύσει ο ίδιος με όνομα "Livestrong" και είχε εμπνεύσει εκατομμύρια κόσμο.

Ο Άρμστρονγκ παραιτήθηκε από την προεδρία του ιδρύματος την προηγούμενη εβδομάδα αλλά, οι άνθρωποι που έκαναν δωρεές στο συγκεκριμένο ίδρυμα ζητούν τα λεφτά τους πίσω!
"Αισθάνομαι ότι μας κορόιδεψαν, μας απάτησαν", είπε η Κόνι Ρόντι σε εκπομπή του CNN, της οποίας η οικογένεια είχε δώσει αρχικά 50.000 δολάρια στο ίδρυμα, ενώ από εκδήλωση που οργάνωσε συγκεντρώθηκαν άλλα 150.000 δολάρια!

Ο Μάικλ Μπέρντσονγκ από τη Γιούτα, ο οποίος εργάστηκε αφιλοκερδώς στο ίδρυμα, εξαιτίας του γεγονότος ότι η γυναίκα του είχε καρκίνο του μαστού, δήλωσε: "Ήμουν τεράστιος οπαδός του Άρμστρονγκ από το 1999 μέχρις ότου αποσύρθηκε. Τον υπερασπιζόμουν πάντα". Οι εξελίξεις και τα χρήματα που δήλωσε στην εφορία όμως, που ήταν περισσότερα από 100 εκ. δολάρια, τον έκανε να ανακαλέσει: "Το όλο πράγμα βασίστηκε σε ένα ψέμα. Ο Άρμστρονγκ έκλεψε και ανάγκασε κι άλλους να κλέψουν. Θα ήθελα τα χρήματα μου πίσω. Κάναμε δωρεά λόγω απάτης".

Ήδη πολλές εταιρίες αποσύρονται εντελώς από τις χορηγίες στο άθλημα της ποδηλασίας, μετά τις διώξεις κατά του Άρμστρονγκ.

Σε εκδήλωση που έγινε στο Όστιν του Τέξας με αφορμή τα 15 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε (το 1997), ο Λανς Άρμστρονγκ δήλωσε: "Η αποστολή πρέπει να συνεχιστεί. Δεν θα σταματήσουμε, θα προχωρήσουμε και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τους 28 εκ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που μας χρειάζονται περισσότερο".
Βέβαια, υπάρχει και η άλλη άποψη, όπως αυτή του Μπομπ Κάιλ από την Ουάσινγκτον που τόνισε ότι: "Αν ο Λανς ήταν ντοπαρισμένος, τότε σίγουρα αυτό αφαιρεί τις αγωνιστικές του νίκες. Παρόλα αυτά το να επιβιώσει και να κάνει αυτό που έκανε είναι ακόμη εντυπωσιακό. Το ότι επέστρεψε και έκανε κάτι εξαιρετικά καλό όπως το ίδρυμα Livestrong είναι ακόμη καλύτερο".

Το ίδιο υποστήριξε ο γνωστός ηθοποιός Σον Πεν λέγοντας: "Φυσικά παραμένει μία έμπνευση. Νομίζω ότι οποιοσδήποτε βλέπει με καθαρό βλέμμα την υπόθεση θα ήταν πολύ υποκριτής για να πιστέψει κάτι διαφορετικό".