Το ότι έπασχε από κατάθλιψη στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, σκεφτόταν να αυτοκτονήσει και δεν μπορούσε να κοιμηθεί αν δεν έπινε αλκοόλ αποκαλύπτει στην αυτοβιογραφία του ο Ίαν Θορπ!

«Σκεφτόμουν μέρη και τεχνικές για να αυτοκτονήσω, αλλά πάντα οπισθοχωρούσα όταν συνειδητοποιούσα πόσο γελοίο ήταν. Δεν πιστεύω ότι θα γινόμουν αυτόχειρας, ωστόσο, ακόμα και σήμερα δημιουργούνται εικόνες που με ανατριχιάζουν», εξομολογείται ο 30χρονος κάτοχος πέντε Ολυμπιακών μεταλλίων στην κολύμβηση.

Αναφερόμενος στην κατάθλιψη, ο Θορπ λέει πως δεν την χρησιμοποίησε ως δικαιολογία για τα «φτωχά» αποτελέσματα και προσθέτει: «κατάφερα να κάνω ορισμένους από τους καλύτερους χρόνους μου σε δύσκολα διαστήματα. Δεν ήταν η αντίδραση μου στην έντονη ζωή με τις δημόσιες εμφανίσεις και τους λόγους που ήμουν υποχρεωμένος να βγάλω, ούτε μπορώ να κατηγορήσω τα ΜΜΕ και ίσως έτσι μπορεί να δικαιολογηθεί η επιθυμία μου να μη συζητήσω την προσωπική ζωή μου. Είναι ένα πραγματικό σκοτεινό μέρος για να κρυφτείς».

«Το αλκοόλ ήταν ο μοναδικός τρόπος για να καταφέρω να κοιμηθώ. Δεν συνέβαινε κάθε βράδυ, αλλά υπήρξαν πολλές περιπτώσεις την περίοδο 2002 - 20004, όταν έκανα προετοιμασία για να υπερασπιστώ τους τίτλους μου στην Αθήνα. Έκανα κακό στον εαυτό μου με αυτόν τον τρόπο. Πάντοτε μόνος και ντρεπόμουν για τον εαυτό μου», γράφει ο Αυστραλός αθλητής.

Τέλος, ο Θορπ διαψεύδει τις φήμες για ομοφυλοφιλία, επισημαίνοντας πως όλες οι ερωτικές του επαφές ήταν με γυναίκες. «Με ελκύουν οι γυναίκες, αγαπώ τα παιδιά και θέλω να αποκτήσω οικογένεια μια μέρα. Ξέρω πως είναι να μεγαλώνεις και να σου ορίζουν ποια είναι η σεξουαλικότητα σου και μετά να συνειδητοποιούν πως δεν είναι η πραγματικότητα. Με κατηγόρησαν πως είμαι γκέι προτού καταλάβω ποιος είμαι», συμπληρώνει.