​Έπειτα από απόφαση της Football League, ο Ολυμπιακός Βόλου, η Καβάλα και ο Ηρακλής τοποθετούνται στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής κατηγορίας. Οι τρεις ομάδες είχαν αποβληθεί πέρυσι από τις επαγγελματικές κατηγορίες με απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Φέτο�� επανέρχονται στο προσκήνιο στη δεύτερη κατηγορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος, το οποίο θα διεξαχθεί με 21 ομάδες.

Η Super League είχε θέσει την αναδιάρθρωση των κατηγοριών, αποφασίζοντας να προβιβασθούν στη μεγάλη κατηγορία τέσσερις ομάδες, κάτι που η Football League δέχθηκε.

Εφόσον το σχέδιο αυτό εγκριθεί, από τη Σούπερ Λίγκα θα υποβιβαστούν φέτος δύο ομάδες και την περίοδο 2013-14 το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 18 ομάδων. Επισημαίνεται ότι την Παρασκευή συνεδριάζει το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, που αναμένεται να εγκρίνει την αναδιάρθρωση (στο κομμάτι που αφορά τον συνεταιρισμό).

Έτσι, η προγραμματισμένη για σήμερα κλήρωση της Β΄ εθνικής αναβλήθηκε για τις 18 Σεπτεμβρίου, ενώ η έναρξη του πρωταθλήματος μετατέθηκε κατά μία εβδομάδα, για τις 30/9, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν επιλυθεί κα διευθετηθεί τα αγωνιστικά και οικονομικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι ΠΑΕ και τα ΤΑΠ της Β΄ και Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.