Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ήταν αποκαλυπτικός, δυναμικός, παρακινητικός και ξεκάθαρος ο Ζεσουάλντο Φερέιρα για το προσεχές παιχνίδι με τη Μάλαγα.​

«Ο αγώνας αυτός ε��ναι σημαντικός. Θα πρέπει να παίξουμε με σοβαρότητα και με τρόπο που θα μας ανταμείψει και θα δώσει ικανοποίηση. Είναι σημαντικό τεστ για τους παίκτες. Θα δω αν έχω δυνατούς, μάχιμους και πολεμιστές. Θα είμαστε στην Ευρώπη και πρέπει να δω την δυναμική και το κατά πόσο μπορούν να παλέψουν για τις διοργανώσεις. Η πίστη και η δυνατότητα για μάχη θα δούμε αν υπάρχει ή όχι από τους παίκτες μου» είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, απέφυγε να δώσει προγνωστικά, λέγοντας: «Δεν είμαι καλός στα μαθηματικά… Ξεχνάμε τα προβλήματα, πέφτουμε στη μάχη σαν μεγάλος σύλλογος που είμαστε για να κάνουμε το παν για την πρόκριση».

Από την άλλη, ο Πορτογάλος τεχνικός για την "γραμμή" που θα ακολουθήσει αλλά και για να πα��ακινήσει τους οπαδούς του είπε: «Μας αρκεί το 2-0 προκειμένου να πάμε στην παράταση ή και στα πέναλτι για να προκριθούμε. Το θέμα είναι να μην δεχτούμε γκολ διότι τότε όλα θα γίνουν δύσκολα. Πρέπει να έχουμε έλεγχο και να μην αφήσουμε την Μάλαγα να σκοράρει. Το γήπεδο έχει 60.000 θέσεις πρέπει να γεμίσουν. Πάνω απʼ όλα εδώ ξαναπαίζουμε την ιστορία του Παναθηναϊκού. Είναι μεγάλος σύλλογος και με την υποστήριξή τους μπορούμε να ξανακάνουμε τον Παναθηναϊκό την μεγάλη ομάδα των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Με τα συνθήματα τους περιμένω να μας βοηθήσουν. Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές για την ομάδα».