​Η Νταιάν Νάιαντ είναι Αμερικανίδα κολυμβήτρια, 63 ετών και προσπαθεί για τέταρτη φορά να κάνει μια ναυτική διαδρομή από την Κούβα στις Ηνωμένες Πολιτείες, συνδέοντας έτσι συμβολικά τις δύο χώρες.

"Έχω βαθείς προσωπικούς λόγους, αθλητικούς λόγους, που θέλω να κάνω αυτό το ταξίδι στα 62 μου χρόνια. Μαζί μ'αυτό, ειλικρινά επιθυμία μου είναι να δείξω της ομορφιές αυτής της όμορφης χώρας με τις ομορφιές της δικής μας όμορφης χώρας" δήλωσε η τολμηρή κολυμβήτρια.

Ξεκίνησε το ταξίδι της το Σάββατο, μη φορώντας προστατευτικό κλουβί προστασίας από τους καρχαρίες, με σκοπό να καλύψει σε 60 ώρες απόσταση 166 χλμ. Η διαδρομή είναι σε εξέλιξη, παρά το γεγονός ότι την πρώτη μέρα δέχτηκε επίθεση από τσούχτρες. Από το μεσημέρι της Κυριακής, η Νάιαντ έχει περάσει 19 ώρες στο νερό κολυμπώντας περίπου 36 χλμ. έως τώρα.

Η πρώτη προσπάθεια της να κολυμπήσει στα νερά της Φλόριντας έγινε το 1978, στα 28 της χρόνια, δεν ολοκλήρωσε όμως το ταξίδι της, καθώς η μεγάλη θαλασσοταραχή την ανάγκασε να εγκαταλείψει!

Πέρυσι αναγκάστηκε πάλι να εγκαταλείψει εξαιτίας των τσιμπημάτων από τσούχτρες που τις προκάλεσε αλλεργικές αντιδράσεις.