Στην 80η θέση του Μαραθωνίου με 2 ώρες, 33 λεπτά και 17 δεύτερα κατετάγη ο Κώστας Πουλιος, κατά την τελευταία ημέρα των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Ο έλληνας πρωταθλητής των μεγάλων αποστάσεων, πέτυχε τον πρώτο στόχο του στο Λονδίνο, που ήταν να καταφέρει να τερματίσει τον αγώνα, αλλά δεν μπόρεσε να βελτιώσει κι άλλο το ατομικό του ρεκόρ το οποίο είναι 2:17.12.


"Εζησα το χειρότερο όνειρό μου. Το κορμί μου με πρόδωσε. Από το 10ο χλμ και έπειτα απλώς έκανα τζόκινγκ γιατί ήθελα να τερματίσω. Το είχα πει πως θα τερμάτιζα ακόμη και μπουσουλώντας.
Τα 42 χιλιόμετρα πάντα είναι ένας δύσκολος αγώνας, όμως, τρεις μήνες τώρα δεν είχα τρέξει τόσο αργά. Πριν τον αγώνα ήμουν καλά, μετά άδειασα. Είχα πόνους στη σπλήνα και το συκώτι, όμως, δεν θέλω να δικαιολογηθώ. άλλον προσπάθησα περισσότερο από ό,τι έπρεπε. Φαίνεται πως η πολύ δουλειά τρώει τον αφέντη. Ο κόσμος στη διαδρομή ήταν φανταστικός. Σε μεγ��λο βαθμό η συμπαράστασή του με κράτησε στον αγώνα. Οι ιαχές τους ήταν εκκωφαντικές", δήλωσε ο 35άχρονος αθλητής, μετά τον τερματισμό του.


33ος ο Περικλής Ηλίας

Την 33η θέση κατέλαβε ο Περικλής Ηλίας στη διαδρομή αντοχής (cross country) των ανδρών της ορεινής ποδηλασίας.

Ο Έλληνας αθλητής κάλυψε την απόσταση σε 1 ώρα, 38 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα, ενώ ο Τσέχος Γιάροσλαβ Κούλχαβι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 1:29:07.

Ση διαδρομή αντοχής έλαβε μέρος και ο Κύπριος Μάριος Αθανασιάδης, που κατετάγη 40ος με χρόνο 1:43:25.