πρώτη ανάρτηση: 10-08-2012, 15:58

Την έβδομη θέση στον τελικό του επί κοντώ κατέκτησε ο Κώστας Φιλιππίδης, ενώ ο Σπύρος Γιαννιώτης τερμάτισε 4ος στον μαραθώνιο κολύμβησης. Στο μεταξύ, παρά την πολύ καλή της εμφάνιση, η ομάδα μας στη ρυθμική γυμναστική δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, τερματίζοντας 9η.

Στην 7η θέση ο Φιλιππίδης

Στα 5.65μ. και την 7η θέση ολοκλήρωσε την παρουσία του στο επί κοντώ ο Κώστας Φιλιππίδης.

Στον τελικό του αγωνίσματος, ο πρωταθλητής μας είχε δύο επιτυχημένες προσπάθειες -στα 5.50μ αρχικά και στα 5.65μ- και δεν κατάφερε ισοφαρίσει το πανελλήνιο ρεκόρ που κατέχει ο ίδιος, ρίχνοντας τρεις φορές τον πήχη στα 5.75μ..

Ακόμα κι αν τα κατάφερνε, πάντως, θα ήταν πολύ δύσκολο να κερδίσει μετάλλιο, μιας και έξι αθλητές είχαν ήδη ξεπεράσει το συγκεκριμένο ύψος.

Χαμηλή βαθμολογία του ανσάμπλ

Εκτός τελικού βρέθηκαν τα κορίτσια μας του ανσάμπλ, καθώς συγκέντρωσαν 51,815 βαθμούς και κατέλαβαν την 9η θέση.

Η Ελένη Δόικα, η Αλεξία Κυριαζή, η Εύη Λουκάγκου, η Σταυρούλα Σαμαρά (αγωνίστηκε αντί για τη Βασιλική Ζάχου στο δεύτερο πρόγραμμα) και η Μαριάνθη Ζαφειρίου πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση υπό τους ήχους του ισπανικού τραγουδιού «Nada Puede Dormir» του Βιθέντε Αμίγο, ωστόσο, η βαθμολογία των κριτών δεν ήταν αρκετή.

Τέταρτος Ολυμπιονίκης ο Γιαννιώτης

Πολύ κ��λή προσπάθεια και εμφάνιση έκανε ο Σπύρος Γιαννιώτης στα 10χλμ, κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης.

Σε κάποια στιγμή του αγώνα, ο αθλητής μας ήταν αγκαλιά με το χάλκινο μετάλλιο, ωστόσο, τελικά τερμάτισε μόλις 5 δευτερόλεπτα μακριά από αυτό.
Το χρυσό πήρε ο Τυνήσιος Μελούλι, που οδήγησε από την αρχή τον αγώνα, το αργυρό ο Λουρτζ (Γερμανία) και το χάλκινο ο Γουαϊνμπέργκερ (Καναδάς).

«Πολλοί πίστεψαν σε μένα κι εγώ τους απογοήτευσα, εντός εισαγωγικών, γιατί αυτό που είχα να δώσω το έδωσα», τόνισε ο Γιαννιώτης και έβαλε τα κλάματα μετά την κούρσα

Δείτε στο βίντεο την προσπάθεια των κοριτσιών μας στο ανσάμπλ