Ο Παύλος Κοντίδης έγινε ο πρώτος Ολυμπιονίκης από την Κύπρο μετά το 1896: ​τερμάτισε δεύτερος στα σκάφη τύπου Laser και χάρισε στην χώρα του το πρώτο της Ολυμπιακό μετάλλιο στο Λονδίνο και το τέταρτο της ιστορίας της στους Αγώνες!!!

Ο Κοντίδης κατέλαβε τη 2η θέση με 59 βαθμούς ποινής, πίσω από τον Αυστραλό Τομ Σλίνγκσμπι και μπροστά από τον Σουηδό Ράσμους Μίργκρεν.

Ο 22χρονος αθλητής δέχθηκε συγχαρητήρια από την πολιτική ηγεσία της χώρας, ενώ έγραψε το όνομά του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του αθλητισμού της.

«Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Είναι η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου… Ήταν ένα παιδικό όνειρο, από τότε που άρχισα να κά��ω ιστιοπλοΐα, αλλά και στόχος ερχόμενος στο Γουέιμουθ. Πάντα πίστευα στο μετάλλιο, αν δεν το πιστέψεις δεν μπορείς να κερδίσεις μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες», ήταν τα πρώτα λόγια του Κύπριου Ολυμπιονίκη.

Σημειώνεται πως ο Κοντίδης είναι ο δεύτερος σύγχρονος Κύπριος Ολυμπιονίκης, καθώς το 1896 ο Ιωάννης Φραγκούδης, με καταγωγή από τη Λεμεσό όπως και ο Κοντίδης, κέρδισε τρία Ολυμπιακά μετάλλια στη σκοποβολή.