Ο τελευταίος αγώνας της καριέρας του ήταν αυτός της Εθνικής με την Αυστραλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την ενεργό δράση!

Ο πολίστας μας, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα γενιά του ελληνικού πόλο, μίλησε για την απόφασή του στη συνέντευξη Τύπου, μετά τον αποκλεισμό από τους «8» των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Όταν επέστρεφα στην Εθνική περίμενα να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς και να ζήσω για τέταρτη φορά στην καριέρα μου αυτή την μαγεία, με τη νεότερη φουρνιά των συναθλητών μου. Όταν πια πήραμε την πρόκριση, το μοναδικό που ονειρευόμουν ήταν να έχω το φινάλε που επιθυμούσα, να προκριθούμε στην οκτάδα και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γινόταν. Δυστυχώς το όνειρο δεν πραγματοποιήθηκε», τόνισε αρχικά ο Χατζηθεοδώρου, ο οποίος φόρεσε ξανά το σκουφάκι έπειτα από πέντε χρόνια.

Και συμπλήρωσε: «αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό, προχωράμε με το κεφάλι ψηλά. Εγώ προσωπικά ποτέ δεν έχω σκύψει το κεφάλι. Όταν πέφτεις πρέπει να σηκωθείς και αυτό πρέπει να κάνουν τα νεότερα παιδιά, που μένουν πίσω και θα είναι οι άξιοι συνεχιστές αυτής της ομάδας. Κάνουν τεράστια προσπάθεια, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσουν διπλά και τριπλά για να ξανανεβάσουν την Εθνική εκεί που της αξίζει».

«Όπως μας έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης η παλιότερη φρουρά, τεράστιοι αθλητές και προσωπικότητες όπως ο Μαυρωτάς, ο Γιαννόπουλος, ο Βολτυράκης και έδωσαν τη σκυτάλη σε επίσης τεράστιους αθλητές όπως ο Γιώργος Αφρουδάκης, ο Βλοντάκης, ο Θωμάκος, ο Μάζης, εγώ, ο Δεληγιάννης, έτσι κι εμείς δίνουμε τη σκυτάλη σε μία νέα φουρνιά παικτών με μοναδικό ταλέντο, ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά. Ίσως χρειάζονται δουλειά στον τομέα του χαρακτήρα και στην αυτοπεποίθηση. Έχουν τεράστιες δυνατότητες που ίσως ακόμη να μην τις ξέρουν», συνέχισε ο πολίστας μ��ς, ενώ συμβούλευσε τους νέους να μην τους καταβάλλει το άγχος ότι πρέπει από την επόμενη ημέρα να αποδείξουν τι αξίζουν.