​Σάρκα και οστά στο βιβλίο «The Secret» έδωσε σήμερα το πρωί ο αθλητής του βάδιν Έρικ Μπαρόντο από τη Γουατεμάλα, που κατάφερε μετά από πολύ κόπο να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα!

Από μικρός πίστευε ότι θα έλθει μια μέρα που στο λαιμό του θα φορέσει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο… και όχι απλά το έλεγε και το ονειρευόταν, όχι απλά το φανταζόταν… αλλά το ζούσε κανονικά! Πως;

Είχε κατασκευάσει ο ίδιος ένα «μαϊμού» μετάλλιο και είχε ποζάρει με αυτό πολύ πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου!

AqazKdddd.jpg

Και σήμερα ο Έρικ Μπαρόντο επιβεβαίωσε τον Πάολο Κοέλιο και το μότο του πως «αν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί προκειμένου να το αποκτήσεις». Ε λοιπόν, σήμερα το σύμπαν έβαλε τα δυνατά του και χάρισε στον Έρικ Μπαρόντο αυτό που χρόνια που ήθελε… Με χρόνο 1:18.57 μπόρεσε να τερματίσει δεύτερος στα 20χλμ. Βάδην και να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο, που σημειωτέον είναι το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο για τη χώρα του!!!

20120804_634797092359026598w.jpg

barrondo6.jpg

Ο Έρικ έλαβε επίσης συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Γουατεμάλας, ο οποίος του είπε πως οι συμπατριώτες του βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να πανηγυρίσουν τη νίκη του…Όπως καταλαβαίνετε πλέον ο Έρικ εκτός από ολυμπιονίκης, είναι και σταρ στη χώρα του, γεγονός που θα του επιτρέψει να κάνει ακόμη μια φιλοδοξία του πραγματικότητα, να παλέψει ενάντια στα όπλα και στη βία.

«Είναι γνωστό πως η Γουατεμάλα έχει προβλήματα με όπλα και μαχαίρια. Ελπίζω το μετάλλιο αυτό να αποτελέσει έμπνευση για τα παιδιά να αφήσουν τα όπλα και να πάρουν αθλητικά παπούτσια. Αν το κάνουν αυτό, θα είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο» δήλωσε ο Έρικ Μπαρόντο λίγο μετά τη νίκη του!

Ηθικό δίδαγμα: Ποτέ μην εγκαταλείπεις τους στόχους σου γιατί το σύμπαν αργεί αλλά δε λησμονεί !!!

Δείτε το σχετικό βίντεο !!!