πρώτη ανάρτηση: 03-08-2012, 12:41

Με καλές εμφανίσεις συνεχίζουν στο Λονδίνο οι Έλληνες ιστιοπλόοι, ενώ σε εξέλιξη είναι η συμμετοχή μας στο έπταθλο με την Σοφία Υφαντίδου, η οποία στο φινάλε της πρώτης ημέρας είναι στην 35η θέση της γενικής κατάταξης αφού βγήκε τελευταία στα 200μ.

Στο μεταξύ, χωρίς εκπροσώπηση θα είναι η χώρα μας στο τριπλούν, τα 400μ. εμπόδια και την σφυροβολία καθώς οι Αθανασία Πέρρα, Νίκη Πανέττα, Περικλής Ιακωβάκης και Αλέξανδρος Παπαδημητρίου αποκλείστηκαν. Νωρίτερα, η Δράκου προκρίθηκε στα ημιτελικά των 50μ. ελεύθερο, ενώ Νέρι Νιαγκουάρα και Μιχάλης Σταματόγιαννης δεν κατάφεραν να συνεχίσουν και τα αδέρφια Γκουντούλα στον μικρό βγήκαν 9οι τελικό της δίκώπου.

Εκτός τελικού ο Τσάτουμας

Εκτός τελικού έμεινε ο Λούης Τσάτουμας, ο οποίος δεν κατάφερε αν συνδυάσει με παρουσία στον τελικό του μήκους την 3η του παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έπιασε στην πρώτη προσπάθεια τα 7,53 μ. αλλά η δεύτερη δεν ήταν τόσο καλή καθώς έμεινε στα 7,48μ. Δ��στυχώς η Τρίτη ήταν άκυρη και έτσι κατετάγη 29ος στο σύνολο.

Δεν πέρασε στον τελικό η Δράκου

Εκτός τελικού έμεινε και η 19χρονη Νόρα Δράκου παρά τη μεγάλη της προσπάθεια.

Η Ελληνίδα κολυμβήτρια κατατάγη 16η στο στο σύνολο των ημιτελικών των 50μ. ελεύθερο με χρόνο 25.28.

Τι έκαναν οι ιστιοπλόοι μας

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γιάννης Μιττάκης στην ένατη ιστιοδρομία για σκάφη τύπου Finn, κατακτώντας την 7η θέση. Πλέον, ο αθλητής μας βρίσκεται στην 13η θέση της γενικής κατάταξης με 99 βαθμούς ποινής, ενώ προηγείται ο Δανός Γιόνας Χογκ-Κρίστενσεν με 23 βαθμούς ποινής.

Την 20η θέση κατέλαβαν οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος στην τρίτη ιστιοδρομία της κατηγορίας 470 ανδρών. Το ελληνικό πλήρωμα έμεινε 2 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα πίσω από τους Ιταλούς Γκάμπριο Ζαντόνα και Πιέτρο Ζουκέτι και είναι στην 13η θέση με 41 βαθμούς ποινής, ενώ προηγ��ύνται οι Βρετανοί Λουκ Πέισενς και Στούαρτ Μπίθελ με 7 βαθμούς ποινής.

Τη 16η θέση πήρε ο Βαγγέλης Χειμώνας, με αποτέλεσμα να είναι 26ος με 143 βαθμούς ποινής.

Στο μεταξύ, καθόλου καλή εξέλιξη δεν είχε για τους Αιμίλιο Παπαθανασίου και Αντώνη Τσότρα η 9η και προτελευταία ιστιοδρομία της κατηγορίας Star, καθώς το ελληνικό πλήρωμα ακυρώθηκε, με αποτέλεσμα να χάσει κάθε ελπίδα για μετάλλι��. Πλέον, βρίσκονται στην 14η θέση της γενικής με 94 βαθμούς ποινής.

Δεν έπιασε το όριο ο Παπαδημητρίου

Εκτός τελικού στη σφυροβολία έμεινε ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, στην 5η του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες: η καλύτερη βολή του ήταν στα 67.19 μέτρα, με το όριο να είναι στα 78.

Η πρώτη βολή του Παπαδημητρίου -που κατέλαβε την 19η θέση- ήταν άκυρη, η δεύτερη στα 66.91 μέτρα και η τρίτη στα 67.19 μέτρα.

Χωρίς αθλητή στο τριπλούν από το 1996

Με τρία άκυρα αποκλείστηκε από τον τελικό του τριπλούν η Αθανασία Πέρρα, την ώρα που η Νίκη Πανέττα έμεινε εκτός με άλμα στα 13.63.

Η Πέρρα, που είχε την τέταρτη καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο, ξεκίνησε με δύο άκυρα και στο τρίτο απλά δεν πήδηξε.

Αυτοί είναι οι πρώτοι Αγώνες μετά το 1996 που τα γαλανόλευκα χρώματα δεν θα πάρουν μέρος στον τελικό του τριπλούν.

Εκτός ο Ιακωβάκης

Στην πέμπτη θέση στον προκριματικό των 400μ. εμπόδια τερμάτισε ο Περικλής Ιακωβάκης και έμεινε εκτός.

Ο πρωταθλητής μας σημείωσε επίδοση 50.27, αν και ξεκίνησε δυνατά την κούρσα.

Στη θέση 9 οι δίδυμοι

Στην τρίτη θέση του μικρού τελικού της δίκωπου άνευ πηδαλιούχου τερμάτισαν τα δίδυμα αδέρφια Γκουντούλα, με αποτέλεσμα να πλασαριστούν συνολικά στην 9η θέση.

Ο Νίκος και ο Απόστολος πραγματοποίησαν χρόνο 6:53:69 και έχασαν στο τέλος την 2η θέση από το πλήρωμα από τις Η.Π.Α το οποίο έκανε χρόνο 6:53.30.

Καλό ξεκίνημα η Υφαντίδου

Θετικά ξεκίνησε τις προσπάθειές της στο έπταθλο η Σοφία Υφαντίδου, καθώς τερμάτισε τέταρτη με 13.82 στο πρώτο άθλημα, τα 100μ. με εμπόδια.

Η Ελληνίδα αθλήτρια πρόσθεσε 830 βαθμούς στην συνολική βαθμολογία της: στο ύψος πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 1μ.56, 1μ.59, 1μ.62, 1μ.65 και 1μ.68, ωστόσο, δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 1μ.71.

Στην συνέχεια, η Σοφία θα αγωνιστεί στη σφαιροβολία, στα 200 μέτρα, στο μήκος, στον ακοντισμό και στα 800 μέτρα.

Εκτός τελικού ο Σταματόγιαννης

Δεν τα κατάφερε στην σφαιροβολία ο Μιχάλης Σταματόγιαννης. Με επίδοση 19.24 έμεινε μακριά από το όριο πρόκρισης στον τελικό, που είναι το 20.65 (οι 12 καλύτεροι).