Κανόε καγιάκ: Τρίτο χρυσό μετάλλιο πήρε ο Γάλλος Τόνι Εστανγκέ στο C1 κάνοε καγιάκ, έπειτα από ένα "διάλειμμα", στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης είχε την πρώτη θέση στο Σίδνεϊ το 2000 και στην Αθήνα το 2004, ενώ σήμερα πέρασε τις 23 πόρτες σε 97.06΄΄. Αξιοσημείωτο είναι ότι «Ασημένιος» ήταν ο ελληνικής καταγωγής αλλά συμμετέχων με τη Γερμανία, Σιδέρης Τασιάδης (98.09) και τρίτος ο πρώτος στο Πεκίνο, ο Σλοβένος Μίχαλ Μάρτικαν (98.31΄΄).
Άρση βαρών (κατηγορία 63 κιλών): Η 26χρονη Μάιγια Μανέζα χάρισε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο στο Καζακστάν, η οποία χρειάστηκε μόνο μία προσπάθεια στα 135κ. του ζετέ για να φτάσει τα 245 και να πετύχει Ολυμπιακό ρεκόρ στο σύνολο! Στη συνέχεια δοκίμασε δύο φορές να καταρρίψει το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ, όμως έριξε τα 144 κιλά. Στη δεύτερη θέση κατετάγη η Ρωσίδα Σβετλάνα Τσαρουκαέβα και τρίτη ήταν η Κριστίν Ζιράρ, που χάρισε στον Καναδά το πρώτο μετάλλιο στην άρση βαρών μετά το 1984.
Τζούντο κατηγορία 81 κιλών: Στο Πεκίνο έχασε το χρυσό από τον , τον Γερμανό Μπίσοφ , αλλά στο Λονδίνο ο Νοτιοκορεάτης Μπουμ Κιμ τον νίκησε! Το χάλκινο μετάλλιο στο τζούντο στην κατηγορία των 81 κιλών κατέκτησαν οι Ιβάν Νιφόντοφ (Ρωσία) και Αντουάν Φορτιέ (Καναδάς).
Συγχρονισμένη κολύμβηση: Το τρίτο χρυσό μετάλλιο στην Κίνα στους φετινούς αγώνες μέχρι τώρα, έφεραν σήμερα η Ρουολίν Τσεν και η Χάο Γουάνγκ μετά τον τελικό των 10μ. συγχρονισμένων Γυναικών. Οι Κινέζες, οι οποίες συγκέντρωσαν 368.40 βαθμούς, άφησαν δεύτερες τις Μεξικανές Πάολα Εσπινόσα Σάντσες και Αλεχάντρα Ορόσκο Λόσα (343.32).
Τζούντο( κατηγορία 63 κιλών): Η Σλοβένα , Ούρσκα Ζόλνιρ επέστρεψε στο υψηλότερο σημείο του βάθρου (ήταν τρίτη το 2004) νικώντας την Κινέζα Λίλι Σου. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν η Γιαπωνέζα Γιόσι Ουένο και η Γαλλίδα Γκεβρίς Εμανέ.