Πόλο, κολύμβηση, ιστιοπλοΐα και κωπηλασία περιλαμβάνει το σημερινό ελληνικό «μενού» των Ολυμπιακών Αγώνων, με τους αθλητές μας να ρίχνονται στα νερά λίγο πριν το μεσημέρι.

Κρίστιαν Γκολομέεβ στα 100μ. ελεύθερο και Παναγιώτης Σαμιλίδης στα 200μ. πρόσθιο θα βουτήξουν (στις 12:11 ο πρώτος, στις 12:48 ο δεύτερος) στην πισίνα του Ολυμπιακού κολυμβητηρίου για τα προκριματικά.

Στις 12:30 ο Λευτέρης Κόνσολας και ο Παναγιώτης Μαγδανής συμμετέχουν στα ρεπεσάζ στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών και πρέπει να τερματίσουν σε μια από τις δύο πρώτες θέσεις για να περάσ��υν στα προκριματικά.

Το RS:Χ θα βάλει για πρώτη φορά στα νερά του Λονδίνου Βύρων Κοκκαλάνης (14:00), ενώ δύο ώρες μετά αγωνίζεται η Αγγελική Σκαρλάτου.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες του Γιάννη Μιτάκη στα Finn, του Αιμίλιου Παναθανασίου και του Αντώνη Τσότρα στα Star, του Διονύση Δήμου και του Μιχάλη Πατενιώτη στα 49er και της Άννας Αγραφιώτη στα Laser Radial.

Η σημερινή μέρα θα ολοκληρωθεί για την χώρα μας με τον αγώνα της Εθνικής πόλο των ανδρών κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία (17:30).