Πρώτη ανάρτηση: 02:58

Βρετανική εξοχή, βροχή, Βιομηχανική εποχή, 20ός αιώνας, παραμύθια και… μουσική για κάθε γούστο είχε η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου!

Περίπου 80.000 θεατές, μεταξύ των οποίων η βασίλισσα Ελισάβετ και αξιωματούχοι από όλες τις χώρες του κόσμου, βρέθηκαν στις κερκίδες για να δουν από κοντά τα «Νησιά των Θαυμάτων», όπως ονομάστηκε η τελετή που επιμελήθηκε ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ, εμπνευσμένος από την «Καταιγίδα» του Γουίλιαμ Σαίξπηρ.

Η τελετή άρχισε με την καλή μας αγελάδα να βόσκει κάτω στην λιακάδα, τουτέστιν την βρετανική εξοχή: άνθρωποι και ζώα -από πάπιες μέχρι αγελάδες και άλογα- μας έδειξαν τα ήθη των Βρετανών το πάλαι ποτέ, πριν ξεριζωθεί ένα δέντρο και αρχίσουν να… φυτρώνουν καμινάδες και να εμφανίζονται μεταλλωρύχοι, σηματοδοτώντας το «πέρασμα» στην Βιομηχανική Εποχή.

Από ελικόπτερο με τον James Bond (βλέπε Daniel Craig) «έπεσε» στο στάδιο η βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ Βρετανοί αστέρες, όπως ο Mr. Bean, δεκάδες μουσικοί και ο David Beckham, έβαλαν την δική τους «πινελιά».

Από το Ολυμπιακό Στάδιο δεν έλειψε ούτε η Μαίρη Πόπινς με το ομπρελίνι της και άλλα έργα της βρετανικής παιδικής λογοτεχνίας (Πήτερ Παν, Χάρι Πότερ, 101 σκυλιά της Δαλματίας και η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτ��ν), ούτε καν το… σύστημα υγείας της χώρας!

Με… Mini Cooper μπήκε στην τελετή η «τυπική» βρετανική οικογένεια, ενώ ακολούθησε ένα υπαίθριο πάρτι με μουσική από διάφορες δεκαετίες και το πιο συγκινητικό μέρος της βραδιάς, ενός λεπτού σιγή και βίντεο με φωτογραφίες ανθρώπων που έχουν φύγει από την ζωή και είχαν σχέση με ανθρώπους που ήταν παρόντες στο στάδιο.

Ακολούθησε η παρέλαση των αθλητών, με την Ελλάδα να μπαίνει -ως είθισται- πρώτη, με σημαιοφόρο τον Αλέξανδρο Νικολαϊδη. Τελευταίοι μπήκαν οι αθλητές της Μεγάλης Βρετανίας, που «λούστηκαν» με εκατομμύρια χαρτάκια!

Μουσικό διάλλειμα και πυροτεχνήματα είχε η συνέχεια, πριν αρχίσουν τα λογίδρια και ανάψει –ομολογουμένως με θεαματικό τρόπο- ο βωμός με την Ολυμπιακή Φλόγα.

Η τελετή έναρξης ολοκληρώθηκε με τον Paul McCartney και όλο το στάδιο να τραγουδάει!

Δείτε την έναρξη της τελετής και τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες της