​Ο Ραφαέλ Ναδάλ χάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου εξαιτίας προβλήματος τραυματισμού στο γόνατο, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω επίσημης ανακοίνωσης.
"Δεν είμαι σε θέση να πάρω μέρος στους Αγώνες του Λονδίνου. Είναι μία από τις πιο θλιβερές στιγμές της καριέρας μου" τόνισε χαρακτηριστικά ο Ραφαέλ Ναδάλ, που είναι τρίτος στην παγκόσμια κατάταξη και πρόσθεσε: "Δεν θα ταξιδέψω με την υπόλοιπη ισπανική αποστολή. Πρέπει να σκεφτώ τους συναθλητές μου, δεν πρέπει να σκέφτομαι εγωιστικά αλλά να σκέφτομαι το καλό του ισπανικού αθλητισμού. Ειδικά το ισπανικό τένις, για αυτό θα πρέπει να πάρει μέρος ένας άλλος αθλητής με καλύτερη προετοιμασία που θα είναι σε θέση να αγωνιστεί. Είναι μία από τις πιο άσχημες στιγμές της καριέρας μου γιατί δεν θα έχω επίσης την ξεχωριστή τιμή να είμαι σημαιοφόρος της Ισπανίας στην τελετή έναρξης των Αγώνων του Λονδίνου. Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο δύσκολο ήταν για μένα να πάρω αυτή την ��πόφαση".
Ύστερα από αυτή την άσχημη εξέλιξη για την υγεία του (τενοντίτιδα στο γόνατο), ο Ισπανός πρωταθλητής δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε πριν από τέσσερα χρόνια, στους Αγώνες του Πεκίνου. Επιπλέον, η Ισπανία καλείται να βρει νέο σημαιοφόρο, καθώς ο 26χρονος αθλητής από τη Μαγιόρκα είχε επιλεγεί για να ηγηθεί της ισπανικής αποστολής στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στις 27 Ιουλίου.
Όσον αφορά στον αντικαταστάτη του στα αγγλικά κορτ, η ισπανική Marca αναφέρει πως αυτός θα είναι -βάσει κατάταξης- ο Φελιθιάνο Λόπεθ, πέμπτος κατά σειρά Ισπανός στο ράνκινγκ της ATP ενώ το ίδιο μέσο υποστηρίζει πως "η λογική λέει ότι νέος σημαιοφόρος θα είναι είτε ο ιστιοπλόος Ίκερ Φερνάντεθ είτε ο ποδηλάτης Σαμουέλ Σάντσεθ".