Πρώτη ανάρτηση 13:29
Ένα βιβλίο έρχεται να ταράξει το «Ολυμπιακό κλίμα» λίγες μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου!
Ο Μυστικός Ολυμπιονίκης, «The Secret Olympian», όπως τιτλοφορείται βγάζει στην επιφάνεια τα όσα δεν είδαμε παρασκηνιακά… στους Ολυμπιακούς Αγώνες τόσο στην Αθήνα το 2004, όσο και στο Σίδνεϊ το 2000.
Ο Anon, το ψευδώνυμο του Ολυμπιονίκη και συγγραφέα, ήταν μέλος της Βρετανικής εθνικής ομάδας κωπηλασίας και περιγράφει στο βιβλίο του αναλυτικά τι συνέβαινε όταν οι αθλητές δεν αγωνίζονταν…, αλλά και ότι συνέβαινε στο Ολυμπιακό χωριό.
«Ο τόπος διαμονής των αθλητών ήταν ένα τεράστιο πάρτι όπου, όταν ερχόταν το απόγευμα, όλοι έπιναν, μεθούσαν και έκαναν σεξ μέχρι τα ξημερώματα, ειδικά αν δεν είχαν κάτι να κάνουν την επόμενη ημέρα. Το Χωριό είχε παντού μηχανήματα όπου μοίραζαν δωρεάν προφυλακτικά διά πάσα χρήση», γράφει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας.
Μάλιστα, επισημαίνει για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας: «Παρά το γεγονός πως στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας αντιστοιχούσαν 13 προφυλακτικά ανά αθλητή, αρκετοί εκ των συναθλητών μου απλώς δεν άντεχαν όλο αυτό το συνεχές πάρτι μέχρι πρωίας κι έφευγαν από το Χωριό, προτιμώντας να πληρώσουν από τη τσέπη τους και να μείνουν σε ένα ξενοδοχείο εκτός του χώρου, όπου θα είχαν την ησυχία τους».
Ακόμη, για την κατάληξη των τόσων προφυλακτικών που βρίσκονταν στα χέρια των "ήσυχων" αθλητών συμπληρώνει: "Ακόμη κι αυτά τα τόσα προφυλακτικά που μοιράζονταν παντού, μη νομίζετε πως χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για σεξουαλικές επαφές μεταξύ (συν)αθλητών. Πολλά από αυτά κατέληξαν ως σουβενίρ στις τσάντες μας, και τα γυρίσαμε πίσω στη χώρα μας, χωρίς να τα χρησιμοποιήσουμε τελικά."
Βέβαια, εκτός από την κατάρριψη του Ολυμπιακού Ιδεώδους και αφού περιγράφει διεξοδικά τη «μεγάλη γιορτή» των Ολυμπιακών, συνεχίζει για τους αθλητές και τη συμμετοχή τους σ’αυτούς: «Οι περισσότεροι εξ' αυτών βρέθηκαν στο άθλημά τους καθαρά από σπόντα, επειδή δεν ήταν καλοί σε κάποιο άλλο αγώνισμα που είχαν ξεκινήσει όταν ήταν μικροί».