​Οι πρωταγωνιστές της ιστορικής πρόκρισης πετούσαν στα ουράνια χθες το βράδυ. Τα λόγια τους μόνο περήφανους μπορούν να κάνουν τους Έλληνες αφού αυτός ήταν ο σκοπός τους.

Η Εθνική βρίσκεται ήδη στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και οι πρωταγωνιστές μίλησαν για αυτήν την τόσο μεγάλη προσπάθεια.

Κώστας Κατσουράνης

Είμαστε μια ομάδα , μια οικογένεια. Ότι και να γίνει εμείς θα παλεύουμε. Βγάλαμε σίγουρα ψυχή. Έχω πει ��ολλές φορές ότι δεν γίνεται με μια ήττα να τα σκοτώνουμε όλα και με μια νίκη να τα πηγαίνουμε στα ουράνια.

Για το τι ένιωσαν όταν τελείωσε το παιχνίδι

Το συναίσθημα είναι τεράστιο. Είναι πολύ μεγάλο πράγμα να παίρνεις την πρόκριση στις 8 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Εμείς ακόμα δεν μπορούμε να διανοηθούμε τι έχουμε κάνει. Ο σκοπός μας ήταν να κάνουμε υπερήφανους τους Έλληνες. Θα προσπαθήσουμε τουλάχιστον.

Γιώργος Καραγκούνης
"Είχαμε τρομερή αποφασιστικότητα. Από την στιγμή που φύγαμε και μάθαμε το 1-1 στο παιχνίδι της Ρωσίας με την Πολωνία, αισθανθήκαμε ότι έχουμε μία τελευταία ευκαιρία. Έτσι κι έγινε, τα δώσαμε όλα πήραμε, ��ανάξια πρόκριση. Αν η διαιτησία ήταν καλύτερη θα είχαμε επτά βαθμούς. Μαχητές και νικητές είμαστε.
Όλοι έδειξαν ότι δεν μας ήθελαν σε αυτή την διοργάνωση. Δεν είμαστε η Βραζιλία, αλλά είμαστε μια ομάδα που παλεύει. Ακόμα και με την Τσεχία παλέψαμε, ενώ μείναμε πίσω πολύ νωρίς. 'Αλλη ομάδα θα μπορούσε να διασυρθεί.
Ήταν ιδιαίτερη στιγμή που συμπλήρωσα 120 συμμετοχές. Αυτή η πρόκριση είναι κάτι παρόμοιο με την Πορτογαλία. Είμαστε ευλογημένοι που ζούμε τέτοιες στιγμές. Δεν ήταν ο σκοπός μου να φτάσω το 120."

Σωκράτης Παπασταθόπουλος

"Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία φια την Ελλάδα. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήταν δίπλα μας. Πριν μπούμε στο γήπεδο είχαμε πει ότι θα δώσουμε το 100% και από εκεί και πέρα ό,τι γίνει. Είναι πολύ σημαντικό ότι συγκαταλεγόμαστε στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Η πρόκριση είναι αφιερωμένη στον Αβραάμ (Παπαδόπουλο) που είναι και ο μεγάλος άτυχος. Θα θέλαμε να ζήσει αυτές τις στιγμές μαζί μας. Αυτή η ομάδα είναι πάντα ενωμένη, παρά τα όσα ακούστηκαν. Δείξαμε χαρακτήρα και πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε πιο μακριά. Όλα παίζονται. Ένα παιχνίδι 90 λεπτών είναι. Ξέρουμε τις δυνατότητές μας".

Κυριάκος Παπαδόπουλος

"Δεν θέλω να σταθώ στην δική μου εμφάνιση. Παίξαμε όλοι πολύ καλά, ομαδικά, με καρδιά και ψυχή απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, τη Ρωσία. Κερδίσαμε και πήραμε την πρόκριση. Τώρα βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι. ��α μιλήσουμε με τον προπονητή, ελπίζω να κερδίσουμε και εκείνο το ματς και να καταφέρουμε να περάσουμε. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να αγωνίζομαι σε ένα μεγάλο τουρνουά με το εθνόσημο. Αλλά ξαναλέω δε θέλω να μιλώ για μένα. Όλοι παίξαμε με καρδιά και ψυχή. Και τα 23 παιδιά ήμασταν μαζί. Πρώτα απ’ όλα ευχαριστώ αυτούς τους 3.000 που ήταν εδώ. Ναι, τους συμβουλεύω να έρθουν εδώ, να είναι δίπλα μας και ότι καλό είναι να γίνει, θα γίνει".

Μιχάλης Σηφάκης
«Δεν θέλω να πω τίποτα για το ματς. Είναι όμορφα συναισθήματα αυτά. Όλη μας την αγάπη για τον κόσμο μας στην Ελλάδα. Είχαμε λίγες ελπίδες αλλά μείναμε ζωντανοί. Μας αρέσει η κριτική, μας κάνει καλύτερους. Είναι κρίμα για τον Κάρα που δεν θα μπορέσει να κάνει 121 συμμετοχές στο τουρνουά λόγω καρτών. Ζητάμε από τους διαιτητές να μας σέβονται λίγο. Αύριο είναι μία δύσκολη μέρα για την Ελλάδα, ελπίζω να βρεθεί λύση γιατί είναι κρίμα για έναν τέτοιο λαό να περνάει δύσκολα».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΒΕΛΑΣ
«Είμαστε συγκλονισμένοι. Μπράβο στον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε, παρά το γεγονός πως στα δύο πρώτα παιχνίδια δεν πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε. Παίξαμε και γι΄αυτούς και για τους εαυτούς μας. Πετύχαμε κάτι ακατόρθωτο, κάτι πολύ μεγάλο. Πρέπει να καταλάβουμε τις δυνάμεις μας, αλλά και να βοηθούν και οι άλλοι. Είμαστε δυνατοί, μπορούμε να φτάσουμε μακριά. Χαίρομαι που μάλλον θα είναι η Γερμανία (σ.σ. αντίπαλος στον προημιτελικό). Δεν μας φοβίζουν οι μεγάλοι αντίπαλοι, τα πηγαίνουμε καλά απέναντί τους».