Την άποψη ότι η Εθνική Ελλάδας είναι μία δυνατή ομάδα εξέφρασε ο Στιβ ΜακΜάναμαν. Ο παλαίμαχος μεσοεπιθετικός τόνισε ότι η «γαλανόλευκη» έχει αλλάξει επίπεδο και έχει κάθε λόγο να πιστεύει σε μία καλή παρουσία στην τελική φάση του Euro 2012.

Πώς βλέπεις την τωρινή εθνική Αγγλίας;
«Η κατάσταση είναι διαφορετική από άλλα τουρνουά. Συνήθως πηγαίνουμε με υψηλότατες προσδοκίες και πίεση από τον κόσμο. Τώρα οι τόνοι είναι πιο χαμηλοί κι αυτό μπορεί να κάνει καλό στην ομάδα».

Με νίκη η Αγγλία κάνει μεγάλο βήμα πρόκρισης;
«Φυσικά, ωστόσο φοβάμαι ότι αν νικήσουμε (σ.σ.: γελάει), ο κόσμος στην Αγγλία θα λέει ότι θα πάρουμε το κύπελλο! Κι αν χάσουμε, θα έχει έρθει το τέλος του κόσμου. Ετσι λειτουργεί πάντα ο κόσμος στην Αγγλία».

Θεωρείς ότι αυτή η νοοτροπία έχει στοιχίσει σε αυτή την ομάδα;
«Ναι, το πιστεύω. Είναι ασφυκτική πάντα η πίεση προς την ομάδα σε όλα τα τουρνουά».

Την Ελλάδα πώς τη βλέπεις;
«Δυνατή. Εκανε πολύ καλά προκριματικά και δεν βλέπω τον λόγο να μην έχει καλή παρουσία και στην τελική φάση της διοργάνωσης».

Τι σου έχει κεντρίσει περισσότερο την προσοχή από την Ελλάδα;
«Το γεγονός ότι εδώ και αρκετά χρόνια έχει κάνει μεγάλα άλματα προόδου και έχει μπορέσει να σταθεροποιηθεί σε υψηλό επίπεδο και να προκρίνεται στις περισσότερες διοργανώσεις. Εχει αλλάξει επίπεδο η Ελλάδα, είναι εμφανές αυτό εδώ και χρόνια και παραμένει εμφανές».

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο τι πιστεύεις για την Ελλάδα;
«Πιστεύω ότι είναι μια ομάδα που αντέχει στα δύσκολα. Εχει αποκτήσει τον δικό της χαρακτήρα και τον διατηρεί. Είναι μια ομάδα που μάχεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο».