Τους 25 ποδοσφαιριστές που θα φορέσουν την γαλανόλευκη στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας, ανακοίνωσε ο Φερνάντο Σάντος. Αναμεσά τους είναι ο Μήτρογλου (προτιμήθηκε από τον Αθανασιάδη), ενώ στους τερματοφύλακες προτιμήθηκαν οι έμπειροι Χαλκιάς, Τζόρβας από τους νεαρούς Καρνέζη, Καπίνο αλλά και τον Χιώτη. Εκτός έμειναν επίσης οι Βύντρα, Χριστοδουλόπουλος και Σπυρόπουλος.

Άλλοι δύο παίκτες θα μείνουν εκτός στις 29 Μαϊου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία.

Αναλυτικά οι 25:

Tερματοφύλακες: Τζόρβας, Χαλκιάς, Σηφάκης

Αμυντικοί:Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Αβράαμ Παπαδόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Χολέμπας, Τζαβέλλας

Μέσοι: Τζιόλης, Μάκος, Μανιάτης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Φωτάκης, Φορτούνης, Κονέ

Επιθετικοί: Νίνης, Φετφατζίδης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Λυμπερόπουλος, Μήτρογλου

«Κάποιοι θα αισθανθούν αδικημένοι», δήλωσε ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός και ευχαρίστησε όλους ό��ους βοήθησαν την Εθνική μας να φτάσει μέχρι την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Τονίζοντας ότι πρώτο του μέλημα ήταν να υπάρχει ισορροπία, ο Σάντος αποκάλυψε ότι τον παίδεψε πολύ η θέση του τερματοφύλακα, ενώ απέφυγε να απαντήσει από ποιά θέση θα είναι οι δύο που θα κοπούν στις 29 Μαΐου.

«Από τους 25 παίκτες, όλοι θα δείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται στην τελική 23άδα. Κι αυτή θα είναι δύσκολη επιλογή, να μείνουν 23 παίκτες. Είναι δική μου επιλογή, μετά από προπονήσεις στην Αυστρία. Να δω πως ανταποκρίνονται οι παίκτες σε αγωνιστικό επίπεδο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αρκετοί αγωνίζο��ται στα πλέι οφ και προέρχονται από κοπιαστική σεζόν. Ελπίζουμε να μην υπάρχει τραυματισμός... Εχουμε ισορροπημένη λίστα που καλύπτει όλες τις γραμμές. Θα παίξει ρόλο και το γεγονός αν κάποιοι μπορούν να παίξουν σε περισσότερες από μια θέσεις. Η τελική απόφαση των δύο παικτών θα γίνει με τα ίδια κριτήρια», κατέληξε ο προπονητής της Εθνικής μας.