16/05/2012 23:41

Στη σκιά της Ακρόπολης διανυκτέρευσε την Τετάρτη η Ολυμπιακή Φλόγα, και σήμερα αναμένεται να διασχίσει το κέντρο της Αθήνας και να καταλήξει στο Παναθηναϊκό στάδιο, όπου θα παραδοθεί στους Βρετανούς διοργανωτές των Αγώνων.


Από τον Πειραιά στην Ακρόπολη

Το σύμβολο του Ολυμπισμού έφτασε στον Ιερό Βράχο ξεκινώντας το ταξίδι του από την Λαμία και αφού πρώτα «πέρασε» από την Χαλκίδα, το Περιστέρι και τον Πειραιά.

Λαμπαδηδρόμοι στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας ήταν ήταν η παγκόσμια πρωταθλήτρια με την εθνική ομάδα πόλο, Σταυρούλα Αντωνάκου, ο προπονητής της στην εθνική ομάδα, Γιώργος Μορφέσης, ο πρωταθλητής Ευρώπης στην ιστιοπλοϊα, Γιάννης Μιτάκης, και ο Γιώργος Σιγάλας, ενώ τον βωμό στη Χαλκίδα άναψαν η Ολυμπιονίκης του πόλο, Εύη Μωραϊτίδου, και η Ολυμπιονίκης της γυμναστικής, Ειρήνη Αϊνδιλή.

Τον βωμό στον Ιερό Βράχο άναψε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του άλματος σε ύψος, Δημήτρης Χονδροκούκης, που πήρε τη Φλόγα από την «ασημένια» Ολυμπιονίκη του ίδιου αγωνίσματος το 1996 στην Ατλάντα, Νίκη Μπακογιάννη.

Στην πορεία προς την Ακρόπολη λαμπαδηδρόμοι ήταν πολλοί Ολυμπιονίκες μας, όπως η ιστιοπλόος Σοφία Μπεκατώρου, ο παλαιστής Πέτρος Γαλακτόπουλος, οι πολίστριες Δήμητρα Ασιλιάν, Γιούλη Λαρά, Ευτυχία Καραγιάννη, οι κωπηλάτες Βασίλης Πολύμερος και Δημήτρης Μούγιος.

Την Πέμπτη η παράδοση στους Βρετανούς

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα αποχαιρετίσει την Ελλάδα το απόγευμα της Πέμπτης (19:00), στο Καλλιμάρμαρο, αφού περάσει από το κέντρο της Αθήνας.

Παρόντος του Προέδρου της Δημοκρατίας, τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι θα είναι οι χρυσοί Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας και ο Κινέζος Λι Νινγκ, άνθρωπος που άναψε τον βωμό στο Ολυμπιακό στάδιο του Πεκίνου στους Αγώνες του 2008.

Μετά από έναν χορό ιερειών, η Φλόγα θα παραδοθεί σε βρετανικά χέρια, ενώ θα ακολουθήσει μουσικό δρώμενο με τη συμμετοχή τυμπανιστών και παιδιών με κύριο σύνθημα «Με μια φωνή, Ελλάδα μπορείς».

Το σύμβολο του Ολυμπισμού, που άναψε στις 10 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία, θα «πετάξει» για την Μεγάλη Βρετανία ��ην Παρασκευή, προκειμένου να συνεχίσει το ταξίδι του μέχρι την έναρξη των Αγώνων, στις 27 Ιουλίου, στο Λονδίνο.