Θρασύτατοι οι Αλβανοί δραπέτες: Κλείδωναν έξω τους ιδιοκτήτες και ρήμαζαν τα σπίτια τους

Τα κλεμμένα tablets και playstations πρόδωσαν τη θέση τους

Απίστευτο θράσος επιδείκνυαν οι τρεις Αλβανοί κακοποιοί, οι οποίοι δραπέτευσαν την Τρίτη από το ΑΤ Αργυρούπολης, καθώς δε δίσταζαν να κλειδώνουν έξω τους ιδιοκτήτες των σπιτιών που «χτυπούσαν» και μετά τα ρήμαζαν με την ησυχία τους.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, οι αδίστακτοι διαρρήκτες πάντα κλείδωναν τους σύρτες και τις εσωτερικές πόρτες όταν λήστευαν, με τους ιδιοκτήτες να χρειάζονται κλειδαρά ή να σκαρφαλώνουν από τα μπαλκόνια για να ανοίξουν τα σπίτια τους.

Επίσης έμεναν πολλές ώρες στην ίδια περιοχή και «χτυπούσαν» και άλλα σπίτια, πολλαπλασιάζοντας τη λεία τους.

Αυτό που τους πρόδωσε ήταν η ενεργοποίηση κλεμμένων tablets και Playstations και η ταυτοποίησή τους έγινε από αποτυπώματα που είχαν βρεθεί σε κλεμμένες τηλεοράσεις που είχαν στα σπίτια τους, από οχήματα που είχαν κλέψει από τα θύματά τους, έγγραφα και κινητά που… «ξέχασαν» σε αυτοκίνητα και στόχους, όπως προκύπτει από τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους στις 13 Ιουνίου 2018.

Επίσης αστυνομικοί είχαν εντοπίσει το επιχειρησιακό τους όχημα, κατά τη διάρκεια περιπολιών, αλλά σε σήμα τους για έλεγχο, ο οδηγός είχε αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα και με επικίνδυνους ελιγμούς είχε καταφέρει να διαφύγει.

Ενδεικτική του θράσους των διαρρηκτών είναι περίπτωση που καταγράφεται στις 5 Ιουνίου 2018.

Στις 22:00 το βράδυ, οι τρεις κακοποιοί αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι διαμερίσματος 1ου ορόφου στην οδό Βρυούλων στην Πεύκη. Άρπαξαν ηλεκτρονικές συσκευές και τα κλειδιά ενός Peugeot 208.

Μετά τη διάρρηξη και ο ενώ ο ιδιοκτήτης βρισκόταν στο Τμήμα Ασφαλείας Πεύκης για να καταγγείλει τι συνέβη, οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του και άρπαξαν και το αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του. Μερικές ώρες νωρίτερα οι αστυνομικοί στην οδό Σπ. Λάμπρου στα Πατήσια είχαν εντοπίσει έναν από τους δράστες να επιβιβάζεται σε μία Μερσεντές άλλου κατηγορουμένου, την οποία οι αστυνομικοί έχασαν όταν ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα.

Μετά τη διάρρηξη στην Πεύκη, οι αστυνομικοί εντόπισαν και πάλι την ίδια Μερσεντές στη Λ. Ειρήνης με κατεύθυνση την περιοχή του Αμαρουσίου, η οποία χάθηκε και πάλι λόγω μεγάλης ταχύτητας. Πίσω από τη Μερσεντές, ακολουθούσε το Peugeot που είχαν αρπάξει από την Πεύκη, το κλειδί του οποίου βρέθηκε στο σπίτι του άλλου 24χρονου, δραπέτη, και το όχημα σταθμευμένο στο Γαλάτσι.

Δεν φοβόντουσαν επίσης ούτε όταν έρχονταν τετ α τετ με τα θύματά τους.

Στις 8 Ιουνίου, αφού αναρριχήθηκαν σε διαμέρισμα 3ου ορόφου στην οδό Οινόης στη Γλυφάδα, εντοπίστηκαν από γείτονα, με τους δράστες να πηδούν τα κάγκελα και να εξαφανίζονται. Στις 22 Μαρτίου μπήκαν σε διαμέρισμα 1ου ορόφου στη Γλυφάδα, απ’ όπου άρπαξαν σετ σκουλαρίκια, δύο χρυσές βέρες και άλλα κοσμήματα. Την ώρα που ήταν στο διαμέρισμα, επέστρεψε η ιδιοκτήτρια και προσπάθησε να μπει στο σπίτι της, ωστόσο οι δράστες είχαν ασφαλίσει το σύρτη και τράπηκαν σε φυγή. Η γυναίκα είδε δύο από τους δράστες να φεύγουν από το μπαλκόνι της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top