«Ο Σώρρας κρυβόταν, γιατί φοβόταν για τη ζωή του»

Δύο απόπειρες δολοφονίας του καταγγέλλει στο star.gr ο δικηγόρος του

Για πολιτική δίωξη έκανε λόγο ο δικηγόρος του Αρτέμη Σώρρα, Ιωάννης Σίμος, μιλώντας στο star.gr, αποκαλύπτοντας ότι ο αρχηγός των «Ελλήνων Συνέλευσις» κρυβόταν γιατί φοβόταν για τη ζωή του.

Όπως είπε, πριν από έναν, ενάμιση χρόνο περίπου, ο Αρτέμης Σώρρας είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη, όταν άγνωστοι του επιτέθηκαν με μαχαίρι και τον γλίτωσε ένας οπαδός της οργάνωσης, ο οποίος μπήκε μπροστά του για να τον προστατέψει.

Πρόσθεσε ακόμα ότι έχει δεχθεί απόπειρες δολοφονίας και στο Λονδίνο, γιατί όπως είπε ο κύριος Σίμος «είναι θεματοφύλακας ενός τεράστιου χρηματικού ποσού και είναι λογικό να θέλουν κάποιοι να τον βγάλουν από τη μέση».

Ο δικηγόρος του Αρτέμη Σώρρα είπε ακόμα ότι η αστυνομία γνώριζε για τις απόπειρες δολοφονίας εναντίον του πελάτη του, παρ’ όλ’ αυτά εκείνος πίστευε ότι δεν μπορούσε να τον προστατεύσει και γι’ αυτό κρυβόταν.

Αποκάλυψε επίσης ότι όλον αυτό τον καιρό που ο ήταν φυγόποινος, ο Σώρρας τον είχε επισκεφθεί στο δικηγορικό του γραφείο στη Γλυφάδα για να του υπογράψει εξουσιοδοτήσεις για την παρουσία στις δίκες που εκκρεμούσαν.

Κατήγγειλε επίσης ότι επιθέσεις έχουν σημειωθεί και εναντίον 200 γραφείων της «Ελλήνων Συνέλευσις» σε όλη την Ελλάδα, χωρίς η αστυνομία να έχει προσαγάγει έναν ύποπτο.

Ο κ. Σίμος τόνισε ακόμα ότι ο πελάτης του είναι ακμαίος και αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά και ότι πήρε διορία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Αντιμέτωπος ακόμα και με ισόβια

Ο επικεφαλής του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» κατηγορείται για σωρεία κακουργημάτων, όπως αυτά της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η δίωξη περιλαμβάνει, επίσης, σειρά πλημμελημάτων όπως αυτά της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση είναι επτά συνεργάτες του, οι οποίοι έχουν απολογηθεί ήδη και έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Η δικογραφία σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και των συνεργατών του σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2017, ύστερα από έρευνα που διενήργησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου για το σύνολο σχεδόν της δράσης και των ενεργειών της «Ελλήνων Συνέλευσις».

Η εισαγγελική λειτουργός διαπιστώνει ότι η ζημιά που προκλήθηκε στο Δημόσιο από την προτροπή της ΜΚΟ του Αρτέμη Σώρρα προς πολίτες να μην πληρώνουν χρέη τους στην εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, επικαλούμενοι με εξώδικα συμψηφισμό των χρεών τους με τα περίφημα 600 δισ. ευρώ που διαθέτει η «Ελλήνων Συνέλευσις», είναι δύσκολο να υπολογιστεί προς το παρόν, καθώς μόνο σε εφορίες φαίνεται να έχουν κατατεθεί τουλάχιστον 12.000 «εξώδικα Σώρρα».

Στο εισαγγελικό πόρισμα καταγράφεται επίσης η περίπτωση ασφαλιστικού φορέα του οποίου η ζημιά φθάνει σχεδόν τα 5 εκατομμύρια ευρώ από ανείσπρακτες οφειλές για τις οποίες εστάλησαν περίπου 120 «εξώδικα Σώρρα».

Η οργάνωση καλεί τα μέλη της να συμπαρασταθούν στον ιδρυτή της, την Πέμπτη στα δικαστήρια, ενώ θεωρεί πως η σύλληψη του δεν είναι άσχετη με το «ξεπούλημα της Μακεδονίας».

Σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση 3 ετών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών για υπόθεση υπεξαίρεσης.

Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί τον Μάρτιο του 2017 σε κάθειρξη 8 ετών χωρίς αναστολή.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Καραμάτσικος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top