Αγνώριστος ο Σώρρας, με μακριά γενειάδα – Τον πρόδωσαν τα τσιγάρα του

Πώς έφτασε στα ίχνη του η αστυνομία

Με μακριά γενειάδα και μακριά μαλλιά εμφανίστηκε στην Κυριακή στα δικαστήρια Ευελπίδων ο αρχηγός της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» για να καταθέσει στον εισαγγελέα, ενώ όπως έγινε γνωστό η μάρκα των τσιγάρων του ήταν εκείνη που οδήγησε την αστυνομία στα ίχνη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν διακριτικά τα μέλη του στενού πυρήνα της οργάνωσης, ανάμεσά τους και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος επί της οδού Μενάνδρου στον Άλιμο, όπου συνελήφθη το Σάββατο.

Το συγκεκριμένο άτομο πήγαινε στο υπόγειο διαμέρισμα κάθε τρεις ημέρες και μετέφερε στον Σώρρα τρόφιμα και τσιγάρα.

Η μάρκα μάλιστα των τσιγάρων ήταν αυτή που οδήγησε τους αστυνομικούς στα ίχνη του φυγόδικου Σώρρα.

Λίγα 24ωρα πριν την επιχείρηση του Σαββάτου τα στελέχη της αστυνομίας που παρακολουθούσαν τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος διαπίστωσαν ότι αγόρασε έξι πακέτα τσιγάρα μάρκας «Καρέλια» σε λευκή κασετίνα, μαζί με είδη πρώτης ανάγκης και πήγε στο κρησφύγετο του Σώρρα.

Οι αστυνομικοί από παλαιότερα βίντεο με τον αρχηγό της «Ελλήνων Συνέλευσις» γνώριζαν ότι κάπνιζε τη συγκεκριμένη μάρκα τσιγάρων κι έτσι άρχισαν να πιστεύουν πιο έντονα ότι εκεί κρύβεται ο καταζητούμενος.

Ενημέρωσαν λοιπόν το τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας και πραγματοποίησαν την επιχείρηση το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο Σώρρας φέρεται να εντοπίστηκε σε ειδικό, υπόγειο χώρο εντός του σπιτιού, ένα είδος «κρύπτης», ο οποίος δεν ήταν εμφανής και μάλλον είχε διαμορφωθεί έτσι, ώστε να μην εντοπιστεί σε περίπτωση εφόδου της αστυνομίας.

Ο επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις» είχε αφήσει γενειάδα, μακριά μαλλιά και η εξωτερική του εμφάνιση παρέπεμπε περισσότερο σε ιερέα.

Μάλιστα την Κυριακή κατά τη μεταφορά του στον εισαγγελέα, μπροστά στο εκστασιασμένο πλήθος των οπαδών του, που τον αποθέωναν έβγαλε διάγγελμα λέγοντας:

«Αδέλφια, Ελλάνια φυλή μου. Συμπολεμιστές μου. Η Ελλάδα στα χέρια των Ελλήνων. Το δίκαιο θα το πάρουμε στα χεριά μας. Θ΄ αντέξω μέχρι το τέλος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top